Donbas Halkı Gergin!

Ukrayna'nın doğusunda bulunan Donbas bölgesindeki Rusya yanlısı ayrılılıkçılar ile Kiev yönetimi arasındaki çatışmalar sürüyor. Bölge halkı, silah seslerinden dolayı gergin ve rahatsız.

12.04.2021-21:56 - (Son Güncelleme: 12.04.2021-21:56) Donbas Halkı Gergin!

Geçtiğimiz günlerde Donbas bölgesine askeri sevkiyat yapan Ukrayna ile Rusya arasındaki gerilim artmaya devam ediyor. Bölgede her geçen gün artan silah sesleri ve patlamalardan dolayı halk, büyük sıkıntı içerisinde.

Bölge halkı 2014'ten bu yana süren çatışmalardan ve son dönemde artan gerginlikten yorulduğunu belirtti.

İki taraf arasında çatışmalar sürerken siviller günlük yaşamını silah sesleri arasında sürdürmeye çalışıyor. Pek çok konutun ve binanın kullanılamaz hale geldiği bölgede yıkıntılar ve bina duvarları üzerindeki ağır ve hafif silahların mermi izleri dikkat çekiyor.

HALK ENDİŞE DUYUYOR

Tahribata uğramış binalarda yaşamaya çalışan halk bölgedeki çatışmaların geçmişten bu yana sürdüğünü ve bu durumdan endişe duyduklarını dile getiriyor.

"HİÇBİR YERE GİTMİYORUM"

Ukrayna’nın Donetsk şehrinin Oktyabır bölgesinde yaşayan 54 yaşındaki Elena Mihalovna, çatışmaların başladığı 2014'ten bu yana bölgede iyi bir şeyler olacağına inanmadığını söyledi:

"Bana göre böyle yaşamaya devam edeceğiz. 7 yıldır buradayım ve hiçbir yere gitmiyorum. Bize birilerinin yardım edeceğine ve iyi bir şeyler olacağına inanmıyorum. Eğer birileri yardım etmek isteseydi şimdiye kadar ederdi."

"SÜREKLİ SİLAH SESLERİ GELİYOR"

Olga İvanova ise bölgede çatışmaların sürdüğünü söyledi:

"Bölgede tamamen sessizlik olduğunu söyleyemem. Çünkü akşamları ve sabahları çatışma sesleri geliyor. Bakın silah seslerini duyuyorsunuz. Hiç abartmıyorum. Böyle silah sesleri geliyor sürekli. Bazen büyük patlama sesleri geliyor. Donetsk Havaalanı buraya yakın. Havaalanı yanında neye ateş ediyorlar bilmiyorum ama oradan sürekli silah sesleri geliyor. Hayatımız sürekli böyle işte."

Olga İvanova, savaş olacağı gerekçesiyle bir süredir bölgeyi terk etmek üzere hazırlık yapılması uyarısında bulunulduğunu söyledi.

13 BİNDEN FAZLA CAN KAYBI

Ukrayna'nın doğusunda sözde bağımsızlığını ilan eden Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Kiev yönetimi arasında 2014'ten bu yana süren çatışmalarda 13 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal