Dolmabahçe'de kritik derbi! Beşiktaş Fenerbahçe'yi konuk ediyor: İşte maçın muhtemel 11'leri...

Trendyol Süper Lig, bu hafta dev derbiye sahne olacak. Rıza Çalımbay'ın ekibi Beşiktaş, İsmail Kartal'ın takımı Fenerbahçe'yi ağırlayacak. Dolmabahçe'de oynanacak dev maçın muhtemel 11'leri de belli oldu. İşte haberin detayları...

09.12.2023-10:43 - (Son Güncelleme: 09.12.2023-15:00) Dolmabahçe'de kritik derbi! Beşiktaş Fenerbahçe'yi konuk ediyor: İşte maçın muhtemel 11'leri...

Trendyol Süper Lig'in 15. haftası dev derbiye sahne oluyor. Beşiktaş sahasında Fenerbahçe'yi konuk edecek. Tüpraş Stadı'nda oynanacak derbi, saat 19.00'da başlayacak. Karşılaşma beIN SPORTS 1'den naklen yayınlanacak.  Müsabakayı hakem Atilla Karaoğlan yönetecek. Karaoğlan'ın yardımcıları Ceyhunz Sesigüzel ve Cevdet Kömürcüoğlu olacak. Volkan Bayarslan ise maçta 4. hakem olarak görev yapacak. 

Rıza Çalımbay’ın ilk derbisi

Lige Şenol Güneş ile başlasa da Lugano yenilgisinden sonra Burak Yılmaz ile çıktığı maçlarda da pek umduğunu bulamayan Beşiktaş, Rıza Çalımbay ile şampiyonluk yarışında rakiplerinin gerisinde 26 puanla 3. Sırada bulunuyor. Ayrıca Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü Rıza Çalımbay, Siyah Beyazlılar ile bu sezon ilk derbisine çıkacak.

Fenerbahçe kopmamak istiyor

İsmail Kartal önderliğinde ve yeni transferleriyle fırtına gibi bir giriş yapan Fenerbahçe de bu derbiyi kazanıp Galatasaray’ın önünde haftayı lider tamamlamak istiyor. 37 puanda olan Sarı Lacivertliler, puanını 40 yapıp Galatasaray ile olan liderlik yarışından kopmamak istiyor. 

Beşiktaş’ta can sıkan 4 eksik

Beşiktaş’ta Tayyip Talha, Masuaku, Rosier, Rashica ve Yakup Arda Kılıç sakatlıkları nedeniyle maç kadrosunda yer almayacak. Sakatlıklarını atlatan Omar Colley, Rachid Ghezzal, Jean Onana, Eric Bailly ve Tayfur Bingöl kadroya dahil edildi.

Fenerbahçe Becao ve Zajc’dan yoksun

Fenerbahçe'de Beşiktaş derbisinde sakatlıkları bulunan Rodrigo Becao ve Miha Zajc forma giyemeyecek. İyileşen Djiku'nun maç kadrosunda olması bekleniyor. Bu futbolcunun ilk 11'de olup olmayacağına ise maç saatinde karar verilecek.

Son yenilgi 5 yıl önce

Beşiktaş, Fenerbahçe ile oynadığı son 7 derbide mağlup olmadı. Siyah-beyazlı ekip, Fenerbahçe karşısında son yenilgisini 2019-2020 sezonunda yaşadı. Beşiktaş, 22 Aralık 2019'da Ülker Stadı'nda oynanan derbide sahadan 3-1 mağlup ayrılmıştı.

Aboubakar Fenerbahçe’yi çok seviyor

Beşiktaş'ın Kamerunlu futbolcusu Vincent Aboubakar, Fenerbahçe'ye karşı oynadığı 5 derbide 4 kez fileleri havalandırdı. Aboubakar, 2016-2017, 2020-2021 ve 2022-2023 sezonlarında toplam 5 kez Fenerbahçe derbisinde sahaya çıktı. 31 yaşındaki santrfor, bu maçların 3'ünde toplam 4 kez fileleri havalandırdı. Beşiktaş, Aboubakar'ın gol attığı bu derbilerde 2 galibiyet ve 1 beraberlik yaşadı.

Gözler Edin Dzeko'da

Fenerbahçe'nin bu sezon en golcü ismi olan Edin Dzeko, ligde 3 maç aradan sonra Sivasspor filelerini havalandırarak gol sayısını 11'e çıkardı. Teknik direktör İsmail Kartal'ın hücumda en güvendiği isimlerden olan 37 yaşındaki Bosnalı yıldız Futbolcu, Beşiktaş karşısında takımının hücumdaki en önemli kozu olacak.

MUHTEMEL 11'LER

Maçın muhtemel ilk 11’i de şu şekilde;

BEŞİKTAŞ: Mert, Onur, Colley, Bailly, Umut, Amir, Gedson, Chamberlain, Cenk, Rebic, Aboubakar.

FENERBAHÇE: Livakovic, Ferdi, Oosterwolde, Samet, Osayi, Crespo (İsmail), Fred, Szymanski, İrfan Can, Tadic, Dzeko. 


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal