Dolgulu Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Diş ağrısı ile birlikte dolgu üzerinden yaşanan diş ağrısı ciddi bir sorun. Peki, dolgulu diş ağrısına ne iyi gelir? Dolgu yapılmış diş ağrısına ne iyi gelir?

22.05.2018-13:28 - (Son Güncelleme: 26.05.2021-15:56) Dolgulu Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Kemiklerin sağlıksız hale gelmesi ya da diş eti sorunları nedeni ile diş çürükleri meydana gelirken çeşitli ağrılar oluşmaktadır. Özellikle dolgu ile birlikte gelen söz konusu bu ağrılar çok daha fazla acı oluşturabiliyor. Hatta ve hatta sinir bozucu bir durum meydana getirdiğini dile getirmek pek tabii mümkündür. Dolgu eğer iltihap kapmış ise bu ağrıyı geçirmek için belli başlı birkaç yöntemler tercih edilebilir.

DOLGULU DİŞ AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Pek çok insan dolgulu diş ağrısına neyin iyi geleceğini merak ediyor. Dolgu üzerinden yaşanan diş ağrısı kişide dayanılmayacak bir derecede ağrılar yaratabilir. Fakat bu ağrıları geçici bir süreliğine dindirmek ya da büyük bir oranda ortadan kaldırabilmek için belli başlı bazı tedavi biçimleri vardır. Kişisel olarak doğal yöntemler üzerinden işlemeye alınacak olan bu tedaviler, kişinin rahatlamasına ve söz konusu ağrılarının da önemli oranda azalmasına imkan verir.

İki karanfil havan içerisinde ezilmek suretiyle, zeytinyağı ile karıştırılarak ağrının olduğu bölgeye sürülebilir.

Antibakteriyel özellik bulunduran misvak kullanılarak ağrı önemli bir oranda dindirilebilir. 

Dişler arasına sıkışmış olan yiyecekler ağrı yaratabilir. Bu yüzden mutlaka düzenli olarak dişleri fırçalamak çok büyük bir önem barındırır.

Sarımsak ve tuzu karıştırmak sureti ile ağrının olduğu söz konusu bölgeye sürmek önemli oranda bir katkı sağlayabilir.

Bir miktar tuzlu su ile birlikte gargara yapmak sureti ile söz konusu ağrı azaltılabilir.

Yine üzüm sirkesi ile suyu karıştırarak gargara yapmak da ağrının büyük bir oranda dindirilmesinde etkilidir.

Bu gibi yöntemler uygulanarak dolgu bölgesindeki diş ağrısını önemli bir oranda azaltmak mümkün olarak kabul edilir.

DOLGU YAPILMIŞ DİŞ AĞRISI NASIL GEÇER?

Yaşanılan gün içerisinde yoğun olarak tüketilmiş olan birtakım yiyecekler, dolgu arasındaki mesafenin açılmasına da sebebiyet vermektedir. Bu şekilde fark etmeden, bu yiyecekler dolgu bölgesinin içerisindeki dişin çürümesine de neden yaratır. Bu gibi durumlarda yaşanan iltihaplanma ile beraber çok ciddi birtakım sorunlar ile karşı karşıya kalmak pek tabii ki yaşanılabilir. Fakat ele alınacak olan birtakım yöntemlerin sonucunda, dolgu bölgesindeki diş ağrısı önemli bir oranda dindirilebilir.

Özellikle yukarıda verilen doğal yöntemlerin dışarısında kalan, aynı zamanda özel olarak alınabilecek gargaralar bulunuyor. Ağız gargaraları kullanmak sureti ile düzenli olarak değerlendirildiği zaman, ilgili bölgedeki ağrılar büyük oranda azaltılabilir. Bütün bunların dışında en kısa sürede dişçiye gidilmesi önemli noktalardan birisidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal