Dolgu Yapılan Diş Ağrısı Ne Zaman Geçer?

Dolgulu diş ağrır mı? Dolgu yapılan dişin ağrısı ne zaman geçer? Dişteki anestezi etkisi ne zaman geçer? Diş dolgusu kimlere yapılır nasıl sonuç alınır? İşte diş dolgusu ile ilgili merak ettikleriniz derledik.

09.05.2019-15:50 - (Son Güncelleme: 09.05.2019-15:35)

Diş dolgularında genelde üst çene operasyonlarının ardından 3 saatte anestezi etkisi geçmektedir. Alt çene arka grup dişlerde bu uyuşuk halinin geçme süresi 5-6 saate kadar uzayabilmektedir. Bu sureler kişiden kişiye de değişiklik gösterir.

2 SAAT YEMEK YEMEYİN 24 SAAT SERT GIDALARA DİKKAT

Amalgam (gümüş-metal) diş dolgusu kullanımı çok azalmış olsa da bazı özel hallerde halen alternatifi olmayan ve güvenle yaptırlabilen bir dolgu türüdür. Amalgam dolgu yemek yenebilecek sertliğe 2 saatte ulaşmakta ve final sertliğe ulaşması 24 saat sürmektedir. Bu nedenle eğer ağzınıza amalgam dolgu yapıldıysa 2 saat hiçbir şey yememeniz, 24 saat boyunca sert gıdaları çenenizin dolgu yapılmamış diğer yarısıyla yemeniz gerekmektedir. Yine mevcut uyuşukluk geçinceye kadar dil, yanak , dudak gibi yumuşak dokulara zararlı oalcağından dolayı yemek yememeniz ve çok soğuk ve sıcak içeceklere dikkat etmeniz gerekmektedir.

DOLGU YAPILAN DİŞTEKİ AĞRI

Diş dolgusu operasyonundan sonraki ilk 12 saat içerisinde gerek diş etinden gerekse operasyon yapılan dişten kaynaklanan ağrılar için doktor tarafından önerilen ağrı kesicileri kullanabilirsiniz. Dolgu yapıldıktan sonraki günden itibaren halen ağrı kesici kullanmanız lazımsa muhtemelen dişinize kanal tedavisi yapılması gerekebilir. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal