Dolardaki hareketlilik devam ediyor: Fed’den faiz açıklaması geldi

Dolar da yaşanan değer kaybı sonrası gözler Fed’den gelecek açıklamaya çevrildi. Fed Başkanı Jerome Powell,"Gerekli görüldüğü takdirde faizleri daha fazla artırmaya hazırız. Fed faizlere yönelik sonraki adımlara verilere bakarak karar verecek." dedi.

26.08.2023-14:27 - (Son Güncelleme: 26.08.2023-14:34) Dolardaki hareketlilik devam ediyor: Fed’den faiz açıklaması geldi

Haftayı düşüşte geçiren Dolar kuru ardından ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Powell, gerekli görüldüğünde faizleri daha da artırmaya hazır olduklarının altını çizdi. 

Fed açıkladı :”Faizleri arttırabiliriz” 

AA’da yer alan habere göre; Jackson Hole Ekonomi Politikaları Sempozyumu'nda konuşan Powell şu mesajları verdi:"Gerekli görüldüğü takdirde faizleri daha fazla artırmaya hazırız. Fed faizlere yönelik sonraki adımlara verilere bakarak karar verecek. Fed, faizleri tekrar yükseltme veya sabit tutmaya karar verirken dikkatli bir şekilde ilerleyecek. Enflasyon son derece yüksek seviyede kalmaya devam ediyor. Enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2'ye düşeceğinden emin olana kadar faizleri kısıtlayıcı seviyede tutmaya niyetliyiz. Fed yüzde 2 enflasyon hedefini değiştirmeyecek. Trendin üzerindeki büyüme Fed'in daha fazla faiz artışı yapmasını gerektirebilir."

22 yılın en yüksek zirvesi

Geçtiğimiz ayın sonunda gerçekleşen toplantıda politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırarak 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığına yükseltmişti. ABD'de yüksek enflasyon karşısında geçen yıl varlık alım operasyonunu tamamlayarak faiz artışlarına başlayan Fed, Mart 2022'deki toplantısında 25 baz puan artışla 2018'den itibaren ilk kez faiz artırımına gitme kararı almıştı.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal