Dolar yükselişe geçti! İslam Memiş doların ne zaman 18 TL olacağını duyurdu.

Altın ve Piyasa Uzmanı olan İslam Memiş yapmış olduğu son dakika açıklamasında, dolar kurunun 18 TL olacağını ve tarihini açıkladı. Peki dolar ne zaman yükselecek? İşte paylaşılan dolar kuru detayları sayfamızda yer almaktadır.

21.04.2022-14:49 - (Son Güncelleme: 21.04.2022-14:49) Dolar yükselişe geçti! İslam Memiş doların ne zaman 18 TL olacağını duyurdu.

Ülkemizi doların yükselmesi çok fazla etkilemiş durumda. Her geçen dakika anlık yükselmesi vatandaşları endişeye düşürmüştü. Bir süre sonra yükselmesi durunca bir nebze rahatlama gelmişti ama ünlü yatırım uzmanı İslam Memiş yapmış olduğu son dk açıklamasıyla tekrar vatandaşları meraklandırmayı başardı. 

İslam memiş

İslam Memiş hangi tarihte doların yükseleceğini açıkladı?

Son dakika haberlerinde yer alan İslam Memiş, yapmış olduğu konuşmasında dolar kurunun tekrar yükselişe geçeceğini, 18 liralara kadar da artış olacağını paylaştı. Son zamanlarda yapmış olduğu paylaşımlar ile gündemde yerini korumaya devam ediyor.

İslam Memiş, dolar hakkında yapmış olduğu açıklamada ,son zamanlarda yatay seyrediyor olan dolar kurunun baskısının arttığının ve yukarı doğru çıkışının engellendiğini açıklamıştı 

Hükümet son zamanlarda yeni ataklarda bulunmaya devam ediyor. Yabancı kişilere konut satışı için yapmış oldukları düzenlemeler, turizm ve sanayicilerin döviz birikimlerinin yüksek bir parçasını Merkez Bankasına paylaşma zorunluluğu olduğunu ve son olarak da YUVAM hesabı ile yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın biriktirmiş olduğu paralarını ülkemize getirmesini istemeleri sayesinde ülkeye döviz girişleri devam ettirilmektedir. 

Doların tekrar yükselmemesi için sürekli baskı uygulandığını açıklayan Memiş, eğer bu baskı kırılırsa bir daha kolay kolay tutulamayacağını açıkladı. Baskı kırılırsa dolar kurunun tekrardan rekor kıracağını paylaşırken, İslam Memiş mayıs ayı zamanında yukarı doğru yükselme görüleceğini açıkladı. Şuan ki dolar kuru 14,79 seviyelerinde kalıcı durmadığını ,18 TL seviyelerine kadar ulaşabileceğini açıkladı.

Yükselme tarihlerinde en çokta 2022 Temmuz ayına dikkatleri çekerek , dolar kuru seviyesinin tekrar geçen yılın rekoruna ulaşmasını öngördüğünü söyledi.  Doların uluslararası piyasalarda tekrar değer kazanmaya devam ettiğini, yurt içinde ise doların değerinin giderek düştüğünü söyleyen Memiş, IMF'den gelmiş olan karamsar rapor sonucunun piyasalar üstünde etkisinin başladığını açıkladı. Mayıs - Haziran  ve Temmuz aylarında Doların TL karşısında değer kazanacağını tekrar belirterek, Temmuz ayında doların 18 TL 'ye çıkacağını açıklamıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal