Dolar ve Euro Düştü Vatandaş Market Fiyatlarının Ne Zaman Düşeceğini Merak Ediyor

Dolar ve Euro'da geçtiğimiz günlerde başlayan çok sert düşüşün hemen ardından TL'nin değeri hızla artmaya devam ediyor. Başta otomobil fiyatları olmak üzere vatandaşlar market fiyatlarında da düşüş bekliyor. Detaylar.

22.12.2021-09:22 - (Son Güncelleme: 22.12.2021-09:39)

Dolar ve Euro'da geçtiğimiz günlerde başlayan çok sert düşüşün hemen ardından TL'nin değeri hızla artmaya devam ediyor. Başta otomobil fiyatları olmak üzere vatandaşlar market fiyatlarında da düşüş bekliyor.Konu ile  ilgili açıklamalarda bulunmuş olan oda başkanları market zincirlerinin hemen fiyatlarda değişiklik yapması konusunda uyarıları yaptı. Binlerce vatandaş marketleri aradı ve adeta isyan etti. İşte yeni alınmış olan karar ve konunun tüm detayları. Yeni ekonomi modeli ile alakalı olarak son dakika haberleri peşpeşe gelmeye devam ediyor. Dolar ve Euro'da yaşanmış olan düşüşün hemen ardından herkesin gözü marketlerdeki fiyatlara çevrildi. Opel, Peugeout gibi markaların yüzde on indirime gitmesinin hemen ardından Renault Mais de yüzde 20 bandında bir indirim yapmayı hedefliyor. İşte market fiyatlarındaki son durum.

BENZİN VE MOTORİNE İNDİRİM YOLDA!

Benzin ve LPG fiyatlarına yapılmış olan zam kararı doların düşmesi ile birlikte iptal edilmişti. Vatandaşın beklemiş olduğu haberler peş peşe gelmeye devam ediyor. Perşembe gününden bu yana da benzin ve motorinde 1,5 TL'ye varan indirimlerin olması bekleniyor.

OTOMOBİL MARKALARI DA İNDİRİME GİTTİ!

Citroen, Opel ve Peugeot dün itibarı ile  tüm modellerinde fiyatlara ortalama olarak  yüzde on-on iki arasında bir indirim yaptığını duyurdu. Renault Mais de ortalama olarak yüzde 20 indirim yapmayı planladığını açıkladı. Son aylarda İstanbul'da satışa çıkmış olan  yeni konutlarda metrekare fiyatı 20-30 bin bandına gelmişti. Kur yükseldikçe fiyatlara yansımış olup bu durum 2. el piyasasını da büyük oranda etkilemişti. Dün döviz kurunda yaşanan çakılmaya rağmen herhangi bir güncelleme yapılmaması dikkat çekti.

VATANDAŞLAR BÜYÜK MARKETLERİ ARADI!

Yeni Şafak'ın yapmış olduğu haberine göre marketlerde özellikle gıdada yaşanmış olan fiyat artışları vatandaşı oldukça zor bir  duruma sokmuştu. Dolarda yaşananmış olan düşüş sonrası ilk günde gözler marketlere çevrildi. Büyük marketlerin sosyal hesapları ve telefonları vatandaş talepleri ile dolup taştı. Vatandaşlar 'Dolar artınca fiyat artışına gidenler, şimdi fiyatları düşürecek mi?' şeklinde sorular yöneltti. Market fiyatları arasında en çok merak edilen ise ayçiçek yağı oldu. Dün itibari ile yağ fiyatlarında da bir değişiklik henüz görülmedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal