Dolar ve altında düşüş başladı: Bakan Şimşek’ten dikkat çeken açıklama

Merkez Bankası’nın faiz kararını açıklamasının ardından, dolar ve altında düşüş meydana geldi. Yaşanan son gelişmeler sonrası Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten açıklama geldi.

24.08.2023-16:18 - (Son Güncelleme: 24.08.2023-16:23) Dolar ve altında düşüş başladı: Bakan Şimşek’ten dikkat çeken açıklama

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası Bakan Şimşek, "Kararlıyız, fiyat istikrarı en büyük önceliğimiz." açıklamasında bulundu.

Bakan Şimşek’ten faiz kararı sonrası açıklama

Milyonlarca kişinin merakla beklediği Ağustos ayı faiz karı bugün açıklandı. TCMB’dan yapılan açıklamada; politika faiz oranı yüzde 17,5'ten yüzde 25 düzeyine yükselttiği ifade edildi. Merkez Bankası’nın kararı sonrası ise piyasalarda hareketlilik başladı. Altın ve dolarda düşüş meydana geldi. Merkez Bankası’nın faiz kararı açıklaması önce 27,27 TL civarından işlem gören Dolar, beklentilerin üzerinde uygulanan faiz kararı ile düşeşe geçerek 26,61 TL seviyesine kadar geri çekildi. 29,75 TL seviyesinde olan Euro ise 28,93 TL seviyesine kadar düştü.

Bakan Şimşek X hesabından yaptığı açıklamada; "Kararlıyız, fiyat istikrarı en büyük önceliğimiz." İfadelerine yer verdi. 

Bakan Şimşek'ten faiz açıklaması

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal