Dolar düşer mi? Bugün önemli bir gün dövizde son durum ne?

Bugün ekonomi piyasası adına önemli bir gün olacak. Açıklanacak enflasyon oranlarına göre ABD Merkez Bankası’nın (FED) enflasyon rakamlarına göre alacağı tutumu bir kaç gün içerisinde açıklaması bekleniyor. Peki Dolar düşer mi? Dövizde son durum ne? Soruların yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz.

13.07.2022-09:37 - (Son Güncelleme: 13.07.2022-09:41) Dolar düşer mi? Bugün önemli bir gün dövizde son durum ne?

ABD Merkez Bankası (FED) enflasyon oranları ekonomi dünyasının birinci gündem maddesi olarak yer alıyor. Dünya genelinde artan enflasyon sonrası pek çok ülkenin merkez bankası faiz baz puanlarını arttırmaya karar vermişti. FED Başkanı Jerome Powell’ın faiz kararını açıklaması öncesinde bir çok insan döviz kurlarındaki son durumu öğrenmek için arama motorlarını yoğun bir şekilde meşgul etmeye devam ediyor. Başta Türkiye olmak üzere bir çok ülke doların düşüşe geçip geçmeyeceğini merak ediyor. Peki Dolar düşer mi? Dövizde son durum ne? 

Dövizde son durum ne? 

ABD’nin Haziran 2022 enflasyon oranlarının 13 Temmuz 2022 Çarşamba günü TSİ 15.30’da açıklanacağı kaydedildi. ABD’de geçen aylarda son 40 yılın en yüksek enflasyon rakamlarının görülmesi sebebiyle Haziran ayının enflasyon oranlarının kaç olacağı büyük bir merak içerisinde bekleniyor. 

ABD enflasyon

ABD’nin Haziran 2022 enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte FED Başkanı Jerome Powell, enflasyon rakamları neticesinde verilecek faiz kararını bir kaç gün içerisinde açıklayabilir. 

Rabia Uzunağaç
rabiauzunagacc@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal