Dolar Bugün Kaç TL ? 24 Aralık 2019 Dolar ve Euroda Son Fiyatlar

ABD-Türkiye ilişkilerine yönelik endişeler ve TCMB'nin faiz indirimleri sonrası reel faizlerde gözlenen düşüşün etkisiyle TL geçen hafta dolar karşısında %2'nin üzerinde değer kaybederken, dolar bu sabah güne 5.95 seviyesinin hemen altında başladı.

24.12.2019-14:17 - (Son Güncelleme: 24.12.2019-16:20) Dolar Bugün Kaç TL ? 24 Aralık 2019 Dolar ve Euroda Son Fiyatlar

ABD-Türkiye ilişkilerine yönelik endişeler ve TCMB’nin faiz indirimleri sonrası reel faizlerde gözlenen düşüşün etkisiyle TL geçen hafta dolar karşısında %2’nin üzerinde değer kaybederken, haftanın ilk işlem gününde dolar/TL 5.94’lü seviyelerde hareket ediyor.

Bu hafta Noel tatili kapsamında ABD ve Avrupa piyasalarının iki gün kapalı olacak olması ve yıl sonu nedeniyle işlem hacimleri azalırken, ABD ile diplomatik ilişkilerin seyri izleniyor. İşte dolar kurunda son durum...

DOLAR: 5.9482

EURO: 6.5929

ALTIN: 285.175

Ahlatçı Yatırım’ın bu sabahki notunda geçen haftanın son gününde ABD ile diplomatik ilişkilerdeki gerginliğin yeniden artış göstermesiyle dolar/TL’nin hafta içi geldiği seviyelerde kalmayı sürdürdüğü belirtilerek,

“ABD senatosunun geçirdiği savunma bütçesi içinde Türkiye’ye karşı CAATSA yaptırımları yer alması ile birlikte oluşan diplomatik gerginlik ve ayrıca TCMB’nin 200 baz puanlık son faiz indirimi ile daha az destekleyici konuma geçen reel faiz ile spot kurda yükselişle kur 5.94 civarında haftayı kapadı. Bugün ABD ile ilişkilerin gidişatına bağlı olarak TL’deki hareketler takip edilecek. Bu hafta Noel tatili nedeniyle dış piyasaların tatile girecek olması düşük işlem hacimleri yaratacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal