Dolandırıcıların yeni yöntemi ortaya çıktı: Sınavsız diyip soygun yapıyorlar

Sahtekarlar bu kez de ehliyet konusunda harekete geçti. İnternet üzerinden pek çok dolandırıcılık taktiği geliştiren sahtekarlar, kolay yoldan ehliyet almak isteyenleri gözüne kestirerek soygun yapıyor. İşte ayrıntılar...

02.01.2023-10:05 - (Son Güncelleme: 02.01.2023-17:33) Dolandırıcıların yeni yöntemi ortaya çıktı: Sınavsız diyip soygun yapıyorlar

Türkiye’de kolay yoldan ehliyet sahibi olmak isteyen kişiler için harekete geçen dolandırıcılar, ‘sınavsız ehliyet’ vadiyle pek çok kişiyi mağdur etti. Kendileriyle iletişime geçen kişilerden para alan dolandırıcılar, sürecin daha uzun sürmesi için yatırılan paraların boşa gitmemesi için daha fazla para istiyor. Vatandaşlar ise baştan anlaşıp gönderdikleri paranın yanmasından korkarak daha fazla para gönderiyor. Ancak ne umdukları gibi sınavsız ehliyet alabiliyorlar ne de yatırdıkları parayı geri alabiliyorlar.

Sınavsız diyip soygun yapıyorlar

Sabah'ta yer alan habere göre, Kütahya'da yaşayan Ramazan B. de internette gördüğü 'E-devlet onaylı sınavsız ehliyet. Ehliyet Almanın En Kolay Yolu' ilanının peşinden gidince dolandırıldı.

Sınavsız Ehliyet Dolandırıcılığı

Sınava girmeden alacağı ehliyet için 4 bin 800 TL'ye anlaşan Ramazan B., bazı eksiklerin olduğu iddiasıyla istenen bin 800 TL'yi de gönderdi. Toplamda 6 bin 600 TL ödeyen Ramazan B., 3 bin 300 TL daha istenince parayı vermezse ehliyetini alamayacağı tehdidiyle karşı karşıya kaldı. Ramazan B., kendisine "Saat 12.00'ye kadar ehliyet belgesi ücretini yatırmazsanız işlemin iptali sağlanacaktır" mesajı atan dolandırıcılar hakkında şikayetçi oldu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal