Dolandırıcıların yeni oyunu ifşa oldu: Telefonlara gelen o mesajlara dikkat

İnsanları kandırmak için her yola başvuran dolanrıcıların yeni oyunu ortaya çıktı. İş arayan insanların umutlarını kullanmak için telefonlara ‘’İş-Kur’un özel versiyonuyuz’’ mesajlarını atan dolandırıcılar, birçok kişiyi bu oyunla ağına düşürüyor.

16.12.2022-09:37 - (Son Güncelleme: 16.12.2022-17:20) Dolandırıcıların yeni oyunu ifşa oldu: Telefonlara gelen o mesajlara dikkat

İnsanların umutlarını kullanmak için birçok farklı yol deneyen dolandırıcılar, en bilinen yöntemlerden birisi olan telefona sahte mesaj taktiğine geri döndü.  İş arayan insanların umutlarını kullanmak için telefonlara ‘’İş-Kur’un özel versiyonuyuz’’ mesajlarını atan dolandırıcılar, birçok kişiyi bu oyunla ağına düşürüyor.

Telefonlara gelen o mesajlara dikkat

İnsanları kandırmak için her yola başvuran dolandırıcıların yeni oyunu ortaya çıktı. İş bulma vaadiyle insanların umutlarıyla oynayan dolandırıcılar, "İş-Kur'un özel versiyonuyuz" diyerek vatandaşları tuzaklarına düşürmeye çalıştı. Dolandırıcıların attığı mesajı okuyan bir kişinin ifadeleri şu şekilde:

Dolandırıcı İş İlanı Mesajı

‘’Merhaba sizi 1 saat çalışmaya davet ediyorum. Günlük maaş bin TL ile 3800 TL arasında, bana ulaşın' şeklinde bir dönem herkese gidiyordu bu tarz mesajlar. Bir saat çalışma karşılığında 500, bin, iki bin TL para vaat ediyorlardı. O mesajlar yine gönderilmeye başlandı ama başka bir tuzak yöntemle. Dolandırıcılar artık iş arayanları hedef alarak 'İş-Kur'un özel versiyonuyuz' yalanını uydurdular. Dolandırıcılar bir haftada iş bulmak için 2 bin 500, 1 ayda iş bulmak için bin TL istedi.’’

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal