Dolandırıcılardan araç sahiplerine yeni tuzak: Trafik sigortasında bugüne özel büyük indirim sahtekarlığı

Trafik sigortası ve kaskoda yaşanan büyük artışlar araç sahiplerini derinden sarsarken, dolandırıcılar bu krizi fırsata çevirmek için harekete geçti. Trafik sigortasında bugüne özel büyük indirim sahtekarlığını başlatan dolandırıcılar, sahte poliçe ile büyük bir vurguna imza atıyor.

19.12.2022-09:38 - (Son Güncelleme: 19.12.2022-17:34) Dolandırıcılardan araç sahiplerine yeni tuzak: Trafik sigortasında bugüne özel büyük indirim sahtekarlığı

Geçen seneden bu yana yüzde 100’ün üzerinde zamlanan trafik sigortası ve kasko konusunda araç sahipleri ne yapacağını bilemez haldeyken, dolandırıcılar da araç sahiplerinin bu krizini fırsata çevirmek için harekete geçti. Trafik sigortasında bugüne özel büyük indirim sahtekarlığını başlatan dolandırıcılar, sahte poliçe ile büyük bir vurguna imza atıyor.

Trafik sigortasında akıllara durgunluk veren tuzak

Kurmuş oldukları sahte çağrı merkezleri üzerinden araç sahiplerine ulaşan dolandırıcılar, onlara düşük fiyatlarla trafik sigortası yapacaklarını söylüyor. Bazı araç sahipleri bu bilgilerin gerçek olduğuna inanarak kart bilgilerini arayan kişiyle paylaşınca büyük bir tuzağa düşmüş oluyorlar.

Trafik Sigortası Dolandırıcılığı

Yarı fiyatını teklif ediyorlar

Trafik sigortasında istenen ortalama bir bedel 8 bin TL’dir. Dolandırıcılar ise insanları kandırmak adına bunun yarı fiyatını talep ediyor. Araç sahipleri de bu fiyatın çok uygun olduğunu düşünüp hemen bilgilerini paylaşıyor. Fakat trafik sigortasının gerçek olup olmadığının sorgulanması için Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nin internet sitesine ziyaret etmeleri gerektiğini unutuyorlar.

Trafik Sigortası Dolandırıcılığı3

Trafik sigortasında bugüne özel büyük indirim sahtekarlığı

Türkiye Sigorta Birliği, trafik sigortasıyla ilgili dolandırılma şikayetlerin son dönemde giderek arttığını belirtirken burada dikkat çekici bir detayı paylaştı. Bazı dolandırıcılar da acentelerin isimlerini kullanıyor. Örneğin; 'Avrupa Sigorta'dan fiyat teklifi almıştınız. Ben Avrupa Sigorta'dan K.Y, yüzde elli indirim kampanyamız var 8 bin TL olan fiyatınız bugün öderseniz 4 bin TL' gibi oyunlarla vatandaşın parasına göz dikiyorlar.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal