Doktorlar neden grev yapıyor? Hekimler greve başlamak için 3 şey istedi! İşte Hekimsen'in istekleri

Doktorların iş bırakma grevi devam ediyor. Grevler ile ilgili açıklama yapan Hekimsen 3 talepte bulundu. Peki, doktorlar işe dönmek için ne istiyor? İşte Hekimsen'in 3 talebi...

16.07.2022-10:40 - (Son Güncelleme: 16.07.2022-10:40)

14 Temmuz tarihinde Hekimsen'in resmi internet sayfasından yapılan açıklamada,  'Asgari taleplerimizin yerine getirilmesi durumunda sesimizi artık iş bırakma eylemleri yoluyla duyurmak zorunda kalmayacağız' ifadeleri yer aldı. Bu açıklama sonrasında hekimlerin talepleri merak edildi.

Hekimsen'in asgari talepleri nelerdir?

Hekimsen taleplerini şöyle belirtti:

-'Sağlık kurumlarına girişlerde metal dedektörü vb. uygulamalarla delici kesici ve namlulu ateşli silah, elektromanyetik veya biber gazı gibi silahların girişine engel olunması.

- Sağlık kurumlarına bu tür silahlarla girenlerin veya girmeye çalışanların tutuklu yargılanıp hapis cezasına çarptırılması. Tekrarı durumunda hapis cezasının para cezasına çevrilmemesi. Suç işlemek maksadıyla soktuğu anlaşılırsa para cezasına çevrilmeden hapis cezası uygulanması ve talep ettiğimiz diğer yaptırımların uygulanması.

 doktor grevi

- En az maaş alan hekimlerin maaş tazminatları hariç, maaşlarının asgari dünya standartlarında olduğu gibi en çok maaş alan diğer bir sağlık çalışanının asgari 3 katından, asgari ücretin de 6 katından az olmamasının sağlanması.'

'Şimdi kamuoyuna soruyoruz bunlar haklı talepler değil midir? Bu talepler hekimlere fazla görülür mü?' sözlerine yer verilen açıklamada talepler ile alakalı taahhüt verildiğinde iş bırakma eylemlerinin erteleneceği de belirtildi.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal