Doktorlar grevde mi, çalışıyorlar mı? Sağlık çalışanları hastane grevi ne zaman bitecek? Bugün grev var mı, kaç gün sürecek?

Sağlık çalışanlarına şiddet ile ilgili yasanın getirilerek yürürlüğe girmesi ve aynı zamanda ücretlerin yeniden düzenlenmesi yönünde taleplerde bulunan sağlık çalışanları 14 Mart Tıp Bayramı'nda başlatılmak üzere bir grev kararı almıştı. Hastane randevusu olan vatandaşlar ise doktorların grevlerine devam edip etmediklerini öğrenmek için Doktorlar grevde mi, çalışıyorlar mı? sorusuna yanıt arıyorlar. Peki, Sağlık çalışanları hastane grevi ne zaman bitecek?

15.03.2022-13:08 - (Son Güncelleme: 15.03.2022-13:09) Doktorlar grevde mi, çalışıyorlar mı? Sağlık çalışanları hastane grevi ne zaman bitecek? Bugün grev var mı, kaç gün sürecek?

Türkiye genelinde doktorların ve sağlık çalışanlarının son dönemlerde yaşadıkları sıkıntılar gündemden bir türlü düşmüyor. Hem sağlıkta şiddet yasası hem de ücretlerde yeniden düzenleme taleplerini sürekli yineleyen doktorla ve diğer sağlık çalışanlar seslerini duyurabilmek adında ara ara grev kararları almaya başladı.

Son grev kararı ise TTB ve Aile Hekimleri Denekleri Federasyonu tarafından duyuruldu. Tıp Bayramı vesilesiyle 14 Mart tarihinde grev kararı alan sağlık çalışanları bu grevlerini 3 gün sürdürmek istediklerini açıkladı.

Tüm sağlık meslek örgütlerinin de destek verdiği grev etkinliğinin 14-15-16 Mart tarihlerinde devam edeceği konusunda yapılan basın açıklamasında doktor ve diğer sağlık çalışanları hak ettikleri çalışma koşulları ve ücretlerle ilgili gerekli yasaların çıkartılması ve kabulüne dikkat çekecekler.

Sağlık çalışanları hastane grevi ne zaman bitecek?

Sağlık çalışanları hastane grevi ne zaman bitecek?

Hastanelerde veya aile sağlığı merkezlerinde randevuları olan vatandaşlar ise sağlık çalışanlarının grevlerinin ne zaman biteceği konusunu araştırmaya başladı. 14 Mart tarihinde başlatılan grev kararında doktorların hemşirelerin ve aile hekimlerinin 3 günlük acil sağlık hizmeti dışında olmayacakları bildirilirken grevin bugün devam ettiği ve 16 Mart günü de grev kararının süreceği öğrenildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal