Doktora 'Menopozlu Karı' Dedi, Mahkeme Hapis Cezası Verdi

İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan doktora "menopozlu karı" şeklinde hakaret eden hasta yakınına 1 yıl hapis cezası verildi.

05.10.2020-13:29 - (Son Güncelleme: 05.10.2020-12:44) Doktora 'Menopozlu Karı' Dedi, Mahkeme Hapis Cezası Verdi

Kamuoyunda Samatya olarak bilinen İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Kadın Doğum Bölümü'nde görev yapan doktor Güler A., olay günü yemeğe çıkmasının ardından görevi başına geldi. Randevu sistemi ile çok sayıda hastası olan Güler A.'nın yanına bir hasta gelerek ultrason istediğini söyledi. Doktorun kadının şikayetini sorması sonrası kadının kocası şüpheli Kenan T., bir anda odaya girdi. İddiaya göre doktora "Kaşın gözün oynuyor, menopozlu karı" şeklinde ifadeler kullandı. Şüpheli Kenan T.'nin ayrıca kadının üzerine yürüyerek masasına yumruk vurduğu iddia edildi.

HAKARETTEN DAVA AÇILDI

Doktor Güler A., olay sonrası şikayette bulundu. Şikayet sonrasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Tamamlanan soruşturmanın ardından şüpheli hakkında 'Hakaret' suçundan dava açıldı.

YARGITAY 'HAKARET UNSURU YOK' DEDİ

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme heyeti Kenan T.'nin 1 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Karar temyiz üzerine Yargıtay'a gönderildi. Yargıtay 'hakaret unsuru yok' diyerek hükmün bozulmasına karar verdi. 

MAHKEME HEYETİ KARARINDA DİRENDİ

Dosya, yeniden görülmesi için İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeme heyeti, yargıtayın kararına direnerek Kenan T.'nin 1 yıl hapsine hükmetti. Görev başındaki doktora 'Kaşın gözün oynuyor, menopozlu karı' diyerek masasına yumruk vurma eyleminin masum bir eylem olarak kabul edilemeyeceği belirtilen kararda şu ifadelere yer verildi:

"Yaşını almış bir doktor hanıma vatandaşın bu tür sözleri sarf etme hakkını tanıma yargıçlara ve başka kamu görevlilerine de tanınamayacağı, bu itibarla eylemin objektif vicdani değerler ve Türk Ceza Kanunu'nun 125'inci maddesi kapsamında 'Hakaret' olarak kabul edilmesi gerektiğinden mahkememizin kararda direnmesine karar verildi."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal