27.01.2021-15:58 (Son Güncelleme:27.01.2021-15:58)


1

Mersin' de evinin önünde uzun kuyruklar oluşması sebebiyle Kemal Sunal´ın 'Doktor Civanım' filmindeki sahneleri hatırlatan olayda ekipler, kürlerin bir kısmından tahlil için numune aldı. Kalan kısmı da imha etti.



2

Polis tarafından gözaltına alınan Demir, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.



3

Mersin'in Erdem'li ilçesinde alternatif tıpla ilgilen çiftçi Hasan Demir, anneanesinden otuz yıl önce öğrendiği kürler hazırlayarak şifa dağıtmaya kalktı.



4

Birçok hastalığa şifa olduğunu iddia ettiği kürleri hazırlamak için Toros Dağları'nda yaklaşık iki bin rakımın üstüne çıkarak ağaç tohumu ve bitkiler toplayan Hasan Demir, yaptığı kürleri vatandaşa ücretsiz dağıtmaya başladı.



5

Hazırladığı kürlerin bazılarının hastalıklara iyi geldiğini savundu. Evinin bahçesinde birçok kişi bu kürleri alabilmek için sıraya girdi.



6

Uzmanlar ise buna benzer bitkisel karışımların mutlaka bilimsel incelemelere tabi tutulması gerektiğini belirttiler.



7

Erdemli Cumhuriyet Savcılığı, çiftçi Hasan Demir hakkında `Bozulmuş veya değiştirilmiş gıda veya ilaçların ticareti´ suçundan dolayı soruşturma başlattı. Hasan Demir, ifadesi için götürüldüğü İlçe Emniyet Müdürlüğü' nde; 'Ben kötü bir şey yapmadım. Anneannemden öğrendiğim bitki kürlerini insanlara şifa olsun diye ücretsiz veriyorum' dediği öğrenildi.



8

İfadesi alınan çiftçi Hasan Demir serbest bırakıldı. Atölyesindeki 15 litre hazırladığı kürlere el konuldu. Kürlerin bir kısmı tahlil için laboratuvara gönderilirken, kalan kısmıda polisler tarafından imha edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR