Doğu Tekrar Beyaza Boyandı

Doğu Anadolu'da, Ardahan, Erzurum, Kars ile Tunceli, kar yağışının akabinde tekrar beyaza boyandı.

11.03.2021-10:56 - (Son Güncelleme: 11.03.2021-10:56) Doğu Tekrar Beyaza Boyandı

Erzurum'da gece sularında etki olan kar, yer yer etkili olmaya devam ediyor. Kar kalınlığının 20 santimetreye yükseldiği şehirde, soğuk havanın tesiriyle çatılarda buz sarkıtları meydana geldi.

Şehirde, sabah sularında şoförler cadde ile sokakların karla kaplanması sebebiyle trafikte yol almakta zorluk yaşadı. Esnaf sabah sularında kürek ile fırça yardımı ile iş yerlerinin önünde bulunan karları temizledi. Belediye görevlileri de yollar ile kaldırımlarda kar temizleme faaliyetleri gerçekleştiriyor. Beyaza boyanan tarihi yerlerde kartpostallık görüntüler oluştu.

KARS

Kars'ta gece sularında etkili olmaya başlayan ve yer yer süren kar hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kar kalınlığının 10 santimetreye yükseldiği şhirde, belediye ile karayolları görevlileri kar küreme faaliyetleri başlattı. Beyaza boyanan Kağızman ile Sarıkamış ilçelerinde büyüleyici görüntüler oluştu.

ARDAHAN

Ardahan'da da Çıldır Gölü etrafında kar yağışı ile beyaza boyandı. Buz ile kaplı gölün kar örtüsü ile bütünleşmesi sonucunda ortaya çıkan manzara ilgi topladı.

TUNCELİ

Tunceli'de de dün akşam saatlerinde hakim olan sağanak, sabaha doğru bir takım yüksek bölgeler ve Ovacık, Hozat ile Pülümür ilçelerinde kar yağışı haline dönüştü. Kar yağışı ile tekrar beyaza boyanan ilçelerde insanlar, ev ile iş yerlerinin önünde toplana karları temizledi. Kar yağışı yüksek bölgelerde yer yer etkili olmaya devam ediyor.




DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal