Doğu Anadolu'da panik: 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Doğu Anadolu bölgesinde yer alan Kars iline bağlı Digor ilçesinde, 28 Şubat’ta yerel saatle 16:51 tarihinde 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin hemen ardından bölge sakinleri ve çevre illerden gelen raporlar, kısa süreli paniğe neden oldu.

28.02.2024-17:13 - (Son Güncelleme: 28.02.2024-17:33) Doğu Anadolu'da panik: 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, saat 16:51 civarında gerçekleşen depremin yerin 5] kilometre altında meydana geldiği belirtildi. Yapılan ilk değerlendirmelere göre can ve mal kaybının yaşanmadığı ifade edilirken, depremin şiddeti nedeniyle bölgede bulunan vatandaşlar tarafından kısa süreli panik yaşandığı gözlendi.

Ekipler ilk incelemede bulundu

Deprem sonrasında bölgeye sevk edilen AFAD ekipleri ve yerel yönetim, olası hasar tespiti ve vatandaşların güvenliğini sağlama çalışmalarına başladı. İlk belirlemelere göre, depremin hissedildiği bölgelerde herhangi bir önemli hasara rastlanılmadı.

Kars Valiliği tarafından yapılan açıklamada, depremin ardından gerekli tüm önlemlerin alındığı ve bölgede yaşayan vatandaşların güvenliğinin sağlandığı belirtildi. Deprem sonrasında AFAD'ın bölgede izleme ve değerlendirme çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi.

Bu olay, deprem bölgelerinde yaşayan vatandaşların deprem hazırlıklarını gözden geçirmeleri ve acil durum planlarına dikkat etmeleri açısından önemli bir hatırlatma olarak değerlendiriliyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal