Doğu Anadolu bölgesi kara teslim oldu: 1036 yerleşim birimine ulaşılamıyor!

Doğu anadolu bölgesi kara teslim oldu. Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de ise yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle 1036 yerleşim biriminin kar yağışından dolayı yollar kapandı.

24.01.2024-15:31 - (Son Güncelleme: 24.01.2024-15:31) Doğu Anadolu bölgesi kara teslim oldu: 1036 yerleşim birimine ulaşılamıyor!

Doğu'da etkisini yoğun şekilde gösteren kar yağışı, kırsal bölgede yaşayan vatandaşları olumsuz etkiledi. Yolları kapatan yağış sonrası, bölgedeki ekipler, yolları açmak için çalışmalara başlattı. İşte kar yağışından en çok etkilenen şehirler ve yaşanan son durumlar.

Van’da kapanan yollar açılmaya çalışılıyor!

Kar yağışı

Van'da etkili olan yoğun kar ve tipi, ulaşımda aksamalara sebep oldu. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kentte gece geç saatlerde başlayan kar yağışından dolayı 429 mahalle ve mezra yolu kapandığı bilgisi verildi. Ekipların iş başında olduğunu ifade eden yetkililer, kırsal mahalle yolları ile kent merkezindeki 25 ana arter ve sokaklarda yol açma, kar küreme ve tuzlama çalışması başlattığı yönünde açıklama yapıldı. Başkale ilçesinde de belediye ekipleri, yollarda biriken karı, iş makineleriyle ilçe dışına taşıdıklarını ifade ettiler.

Hakkari’deki son durum!

Kent merkezi ve Yüksekova ilçesinde, dünden bu yana aralıklarla devam eden kar ve yoğun sis, ulaşımda sıkıntılara neden oldu. Yetkililer olarak İl Özel İdaresi'nden alınan bilgiye göre, kent merkezi ve Yüksekova'da 100 yerleşim biriminin yolu kapandığı açıklandı. Karla mücadele ekipleri, yolların açılması için çalışmaların devam ettiklerini açıkladılar. Karayolları Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan bilgilendirmeye göre, Dağlıca yolunun 20-50. kilometreleri arası, yoğun kar yağışı ve çığ tehlikesi nedeniyle geçici olarak kapatıldığı duyurusu yapıldı.

Bitlis kardan dolayı beyaza büründü!

Doğu da kar yağışı

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kar ve tipi nedeniyle kent genelinde 266 köy yolunun kapandığını belirterek, kardan kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Vatandaşlarında araçlarının üzerinde ve iş yerlerinin önünde biriken karları temizledi. Bitlis'in Ahlat ilçesi de etkisini sürdüren kardan dolayı beyaza büründü.

Muş’da 241 köy yolunun kapandı!

Doğu da kar yağışı

Muş'ta dün gece başlayan kar yağışı etkili olan kar yağışıyla kent merkezi beyaza büründü. Muş Belediyesi ekipleri, cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışması başlattıklarını duyurdu. İl Özel İdaresi, olumsuz hava koşulları nedeniyle 241 köy yolunun kapandığını aktardı. Ekiplerin yolları açmak için sahada çalıştığı bilgisi verildi.



Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal