Doğu Anadolu Bölgesi kar yağışına teslim oldu!

Yurdun Doğu Anadolu Bölgesi kar yağışına teslim oldu. Erzurum'da yoğun şekilde, Kars ve Ardahan'da ise aralıklarla kar yağışı etkili oldu.

23.03.2024-11:45 - (Son Güncelleme: 23.03.2024-11:50)

Ülkenin Marmara Bölgesi güneşli havaları yaşarken, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri karla mücadele ediyor. Erzurum'da son günlerde aralıkla yağan kar, akşam saatlerinde etkisini artırarak yeniden başladı.

Erzurum’da yüksek noktalarda kar 2 metreye ulaştı!

Gece boyunca devam eden ve etkisini artıran yoğun yağış sonrası kent merkezinde kar kalınlığı yaklaşık 15 santimetreye yüksek noktalarda 2 metreye ulaştı. Gece hava sıcaklığının sıfırın altında 3 derece ölçüldüğü kentte, son 24 saatte metrekareye 16,5 kilogram yağış düştü. Karla kaplanan kentte vatandaşlar ve sürücüler zor anlar yaşadı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri yoğun çalışma başlatarak cadde ve kaldırımlarda, vatandaşlar ise ev ve iş yerlerinin önünde temizlik çalışması yapıyor.

Yurdun Doğu Anadolu Bölgesi kar yağışına teslim oldu. Erzurum'da yoğun şekilde, Kars ve Ardahan'da ise aralıklarla kar yağışı etkili oldu.

Kars beyaza büründü!

Kar yağışı, Kars’ta da zor anlar yaşattı. Kentte günlerdir aralıklarla devam eden kar yağışı, gece geç saatlerinde aralıksız devam ederek, etrafı beyaza bürüdü. Ulaşımda aksamalar yaşandı. Kars-Digor kara yolunda kar nedeniyle oluşan tipi sürücülere zor anlar yaşattı. Sarıkamış ilçesinde de yoğun kar yağışı devam ediyor. Karla kaplanan ilçede hayvanlar yiyecek bulmakta güçlük çekiyor. Edinilen bilgilere göre, Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ekipleri yollarda kar küreme çalışmasına devam ediyor.

Ardahan’da karla mücadele ediyor!

Ardahan’da da durum aynı. Burada da kar yağışı etkisini devam ediyor. Yüksek kesimlerde hayat tam bir kaosa dönmüş durumda, yağan karın yer yer tipiye dönüştüğü ifade ediliyor.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal