Doğu Akdeniz'de Yanan Ormanlık Alanlar Ağaçlandırılıyor!

Geçtiğimiz yaz yanan Doğu Akdeniz ormanlarının Milli Ağaçlandırma Gününde tekrar ağaçlandırılacağı açıklandı.

07.11.2021-13:53 - (Son Güncelleme: 07.11.2021-13:58)

Geçtiğimiz yaz Doğu Akdeniz'de meydana gelen yangınlar sebebiyle 11 Kasım günü Milli Ağaçlandırma Günü vasıtasıyla çok sayıda fidan dikilecek.

Adana, Mersin ve Osmaniye'de geçtiğimiz yaz aylarında çıkan orman yangınlarında zarar gören bölgeler Milli Ağaçlandırma Günü'nde yeni fidanlarına kavuşacak. 3 ilde, 34 noktada toplam 1430 dönüm alanda 180 bin fidan, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında toprakla buluşturulacak.


2021 YILI YANGIN YILI OLDU

2021 yılında çıkan yangınların son yıllarda çıkan en büyük yangınlardan biri olduğunun altını çizen Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman şu sözleri söyledi;  "Yanan alanların ormanlaştırılmasıyla ilgili çalışmaları kesintisiz sürdürüyoruz. Yanan ağaçların temizlenmesi, oraların doğal ve yapay ağaçlandırma suretiyle tekrar tesis edilmesiyle ilgili çalışmalar yapıldı. İnşallah önümüzdeki 3-4 aylık süre içerisinde yanan alanların tamamı gerek tohum ekmekle gerekse arazi hazırlığı yapıldıktan sonra fidan dikimiyle tekrar ağaçlandırılacak. Toplumun her kesimi, ülkemizin daha yaşanabilir hale gelmesi noktasında duyarlılığa sahip. Katkı vermeye çalışıyor. Her sene ağaçlandırma sahalarında yaptığımız faaliyetimizi, toplumdaki bu duyarlılığı da dikkate alarak özellikle yangın sahasında yapmayı düşünüyoruz. 11 Kasım'da, 11 lokasyonda 830 dönümlük alanda toplamda 100 bin fidanı toprakla buluşturmayı hedefliyoruz. Orman alanlarına diktiğimiz fidanları kendimiz üretiyoruz. Bölge Müdürlüğümüz bünyesinde 6 fidanlığımız mevcut. Yılda 154 farklı türde ortalama 5,5 milyon fidan üretiyoruz."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal