Doğanın Annelerinden depremzede ailelerine ziyaret

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kurulan ve aralarında ünlü sanatçı Hülya Koçyiğit’in de bulunduğu “Doğanın Anneleri” gönüllüleri, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Gaziantep’in Nurdağı ilçesindeki geçici barınma alanında depremzedelere destek olmak amacıyla birçok etkinliğe katıldı.

31.03.2023-16:18 - (Son Güncelleme: 31.03.2023-16:57) Doğanın Annelerinden depremzede ailelerine ziyaret

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde sivil kadın hareketi olarak düzenlenen toplumdaki iklim değişikliği ve sıfır atık farkındalığını artırmak umuduyla "Doğanın Anneleri" gönüllüleri, Gaziantep Nurdağı’nda depremzedelerle bir araya geldi. 

“Doğanın Anneleri” hareketi üyeleri, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler ardından oluşan konteyner kentte yaşayan afetzede ailelere, özellikle kadınlara destek olmak amacıyla ve çocuklarla güzel vakit geçirmek için Gaziantep’te Nurdağı geçici barınma alanında çeşitli etkinlikler düzenledi.

Çocuklarla bir araya geldiler

Depremzede aileler için gün boyu devam eden etkinliklere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un eşi Şengül Kurum, ünlü sanatçı Hülya Koçyiğit, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Fecir Alptekin, Modacı Nejla Güvenç, Minyatür Sanatçıcısı Leyla Kara ve Jülide Kişioğlu, Solist Zeynep Betül Akyıldız, Müzisyen Ömer Çeşim katılarak destek verdi.

 “Depremzedeler için etkinlikler gerçekleştirildi”

Gönüllü kadınlar, Nurdağı’nda konteyner kentte yaşayan depremzedeleri ziyaret ederek içinde hijyen ve temizlik melemeleri bulunan yardım kolilerini bölgede dağıttı. Gönüllüler, kız çocuklarının saçlarını tarayıp örerken erkek çocukların ise yüzlerini boyadı ve alanda kurulan çadırlarda animasyon eşliğinde çocuklara yönelik eğlenceli sosyal aktiviteler gerçekleştirildi. Depremzede çocuklar müzik eşliğinde doyasıya eğlendi. 

Gün boyu çeşitli etkinliklerle depremzedelere destek olan gönüllü kadınlar, daha sonra Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un da katılımıyla depremzedelerle birlikte iftar yaptı. 

İftar sonrasında da çocuklar için müzikli masal anlatımı ve oyunlar gerçekleştirildi.

İlk olarak sahneye çıkan solist Zeynep Betül Akyıldız ve Ömer Çeşim, çocuklar için müzikli masal performansı gerçekleştirdi. Ardından minyatür sanatçısı Leyla Kara, çocuklarla boyama etkinliği yaptı. Hareketin üyeleri, çeşitli müzikler eşliğinde depremzede çocukları doyasıya eğlendirdi.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal