Doğalgaz desteği ödemeleri zamlandı mı, ne zaman yatacak? 2024 doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır, şartları neler?

İhtiyaç sahibi vatandaşların yaşadığı evlerin doğalgaz ihtiyacının karşılanması amacıyla başlatılan doğalgaz desteği hakkında araştırmalar devam ediyor. Doğalgaz desteği ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak edilen konuların başında geliyor. Peki Doğalgaz desteği ödemeleri zamlandı mı, ne zaman yatacak? 2024 doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır, şartları neler? İşte son gelişmeler…

08.01.2024-13:09 - (Son Güncelleme: 08.01.2024-13:09) Doğalgaz desteği ödemeleri zamlandı mı, ne zaman yatacak? 2024 doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır, şartları neler?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine yönelik olarak gerçekleştirilen doğalgaz desteği ödemelerinin bu ay hangi gün yapılacağı merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada doğalgaz desteği ödemelerinin zamlandığını duyurmasının ardından Doğalgaz desteği ödemeleri zamlandı mı, Ne Zaman yatacak? 2024 doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır, şartları neler? gibi sorular iyiden iyiye gündeme geldi. 

Doğalgaz desteği ödemeleri zamlandı mı?

Aile Bakanlığı tarafından ödenen doğalgaz desteği ödemeleri, aylık 188-438 lira aralığına yükseltilmişti. 

Doğalgaz desteği ödemeleri ne zaman yapılacak 2024?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı cephesinden doğalgaz yardım ödemelerinin ne zaman yatacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Tahminlere göre ödemeler Ocak ayının son haftasına kadar hesaplarda olacak. Konu hakkında bir Son Dakika gelişmesi olması halinde tüm detaylar haberimizde yer alacak.

Doğal Gaz

Doğalgaz desteği ne kadar?

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik doğal gaz tüketim desteğini düzenli sosyal yardım programlarımıza dâhil ettik. Yıllık 900 ila 2 bin 500 lira arasında olan toplam 8 aylık ödeme miktarını 1.500 ila 3 bin 500 liraya yükselttik." demişti.

2024 doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Doğalgaz desteği başvurusunda bulunmak isteyenler E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra ‘’Sosyal Yardım Başvuru’’ hizmeti bölümündeki kimlik bilgilerini doldurarak başvurularını gerçekleştirebilirler.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal