Doğal Sabun Nedir - Evde Nasıl Sabun Yapılır

Artık birçok şey evde doğal olarak üretilebiliyor ve rahatlıkla kullanılabiliyor. Sabun da artık günümüzde evde yapılabilen ve doğal bir şekilde üretilebilen bir temizlik malzemesi haline geldi.

01.02.2020-06:49 - (Son Güncelleme: 01.02.2020-06:47) Doğal Sabun Nedir - Evde Nasıl Sabun Yapılır

Pek çok kişi umursamadan hazır sabun kullansa da, doğallığa önem veren ve kendi sabununu yapmak isteyen kişiler için doğal sabun üretimi oldukça önemlidir.

Ev yapımı doğal sabun üretmek gerekli malzemeler mevcut ise oldukça kolaydır. Artık ihtiyacınız olan malzemeleri bularak siz de tariflere uygun biçimde doğal sabun üretebilirsiniz.

Doğal Sabun Yapımı

Doğru malzemeler ve araç gereçler ile sabun yapımı kolaylıkla gerçekleştirilebilmektedir. Artık yakınınızda doğal sabun yapımı için gerekli olan tüm malzemeleri rahatlıkla bulabilirsiniz. İşte sabun lavanta kokulu doğal sabun yapımı için gerekli olan malzemeler:

30 ml saf su

15 gr kostik soda

10 ml lavanta yağı

120 ml zeytinyağı

Kurutulmuş lavanta çiçeği ve yaprakları

Bu malzemeleri temin ettikten sonra evinizde ihtiyacınız olan bazı malzemeler de olacak. Bu araç gereçler tam olarak evinizde mevcutsa rahat bir şekilde evinizde doğal sabun yapabilirsiniz.

Göz koruyucu gözlük

Tencere

Tahta kaşık

Eldiven

El blender’i

Orta boy cam kâse

Kalıp

Bu araç gereçler ve sabun yapımı için gerekli olan malzemeleri eksiksiz bir şekilde hazırladığınızda artık sabun yapmaya başlayabilirsiniz.

Doğal Sabun Nasıl Yapılır?

Doğal sabun nasıl yapılır sorusundan önce nasıl bir ortamda yapılır demek daha doğru olabilir. Sabun yapacağınız ortamın kesinlikle hava alabilir olması lazım. Zira kostik ve diğer malzemeleri kullanacağınız için kapalı ortamda sabun yapmanız mümkün değildir.

Gözlerinize koruyucu gözlük takarak ve mutlaka eldiven kullanarak sabun yapmaya başlamanız gerekiyor. Daha sonra adım adım sabun yapımına başlayabilirsiniz:

1.Adım: İlk etapta cam kâseyi elinize alın ve içerisine kostik sodayı boşaltın. Kâseye daha sonra 30 ml saf suyu ilave ederek karıştırın. Malzemeleri iyi bir şekilde ve sakin bir biçimde (kâse dışına taşırmadan) karıştırarak bir süre soğuması için bırakın. Kâse’den dumanlar yükselebilir ve bu dumanı solumamak adına işlemi açık alanda yapmanız önerilmektedir.

2.Adım: Tencereyi alarak içine zeytinyağı ekleyin ve kaynamaya bırakın. 40 derecelik sıcaklığa ulaşana kadar zeytinyağını kaynatın ve daha sonra tencereye kâsedeki karışımı ekleyerek el blenderi ile karıştırın. Karışım jel kıvamını aldığında tencere içine lavanta yağı ve lavanta çiçeklerini ekleyerek karıştırın.

3.Adım: En son kalıpları yerleştirin ve kalıpların içine az miktarda lavanta çiçeği ekleyin. Karışımı kalıplara dökün ve en son yine kalıpların üzerine lavanta çiçeği ekleyin. Kalıpların üzerini bir bez ile örterek üzerine dışarıdan bir madde veya toz gelmesini engellemiş olursunuz. Bu şekilde 24 saat boyunca kalıpları kesinlikle hareket ettirmemelisiniz. Doğal sabun yapımı bu şekilde tamamlanmaktadır. Sabunları 1-2 ay kadar nemsiz bir ortamda bekletmeli ve daha sonra kullanmalısınız.

Sabun yapımında lavanta yağı yerine badem yağı veya diğer bitkileri kullanarak farklı kokularda sabunlar da üretebilirsiniz. Ayrıca kostik sodanın tehlikeli bir madde olduğunu ve bilinçli bir şekilde kullanılması gerektiğini bir kez daha belirtmekte fayda var. Dikkatli olmalı ve doğal sabun yapımında kullanılan malzemeleri direkt olarak cildinizle temas ettirmemelisiniz.

Doğal sabun yapımı ile kendi sabununuzu evinizde üretebilir ve dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Farklı aromalarda olması için lavanta çiçeği ve lavanta yağı yerine farklı yağlar ve kokular kullanabilirsiniz. Doğal sabun üretimi yaparken kostik soda ve diğer maddeleri solumamaya ve cildinizle direkt temas ettirmemeye özen göstermeli, koruyucu gözlük ve eldiven kullanarak doğal sabun yapımı işlemine başlamalısınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal