02.01.2020-17:57 (Son Güncelleme:26.04.2024-10:57)


1

Sakinleştirici özelliği ile bilinen ıhlamur, pek çok hastalığı gidermede etkili bir bitkidir. Sindirim sistemini iyileştirmesi, kronik rahatsızlıkları önlemesi, stresi azaltması, cilt problemlerini gidermesi, iltihap söktürücü olması ıhlamurun yararlarından arasındadır. Tam bir şifa kaynağı olan ıhlamurun faydalarına yakından bakalım...



2

Kaygıları Ortadan Kaldırır

Kaygıları Ortadan Kaldırır

Ihlamur yapraklarından elde edilen çayın stresi azaltmakta iyi olduğu düşünülmektedir. Kaygıları ortadan kaldırır ve sakinleştirici etkisi sayesinde uyku kalitesini artırır.



3

Kronik Hastalıkları Önler

Kronik Hastalıkları Önler

Birçok bitkisel ilaçta olduğu gibi, ıhlamurun antioksidan içeriği en iyi özelliklerinden biridir. Quercetin ve kaempferol gibi antioksidan bileşikler, serbest radikal temizleyiciler olarak işlev görür, vücut sisteminden hücresel solunumun zararlı yan ürünlerini elimine eder ve kronik hastalıkları önleyerek genel sağlığınızı iyileştirir.



4

Doğal İltihap Söktürücü

Doğal İltihap Söktürücü

Ihlamur çayında bulunan iltihap giderici antioksidanlar solunum yolu iltihapları, kas ağrıları ve spazmları, eklem ve baş ağrıları ve zayıf kan dolaşımının neden olduğu yaralar dâhil olmak üzere çeşitli iltihaplanma durumlarının tedavisinde yardımcıdır.



5

Kalp Sağlığını Destekler

Kalp Sağlığını Destekler

Ihlamur çayı kan basıncını düşürerek kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar. Arterlerde ve kan damarlarındaki iltihaplanmayı önleyebilir ve damar sertliği, kan pıhtısı, aritmi ve kalp krizi riskini azaltabilir. Ayrıca hipertansiyona iyi gelir. Ancak ıhlamur çayı içindeki bazı bileşiklerin kardiyotoksik yapısından dolayı, kalp hastalığı geçmişi olanların dikkatli tüketmesi önerilmektedir.



6

Vücut Direncini Arttırır

Vücut Direncini Arttırır

Kan dolaşımını hızlandırır ve vücudun sıcak kalmasına yardımcı olur. Genel olarak hastalıklarla savaşmak için metabolizmayı güçlendirir.



7

Cildi Güzelleştirir

Cildi Güzelleştirir

Ihlamur yapraklarında bulunan antioksidan cilt için çok faydalıdır. Kaşıntı gibi cilt problemlerinin giderilmesine yardımcı olabilir. Yaşlanmayı yavaşlatarak cildin genç kalmasını sağlar. Ek olarak, ıhlamur yapraklarının tropikal kullanımı selüliti etkili şekilde tedavi edebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR