Doğal gazda yeni dönem başlıyor: Rahatlama ilk faturadan hissedilecek

Karadeniz gazının sisteme aktarılmasının sonrasında müjdeli haber Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den geldi. Bakan Dönmez, doğal gaz faturalarında yıllık 1800 TL civarında bir indirim sağlanacağını dile getirerek “Uygulamaya hemen başladık, ilk faturalarınızda hissedeceksiniz” dedi.

29.04.2023-16:31 - (Son Güncelleme: 29.04.2023-17:17)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle karaya bağlantısı gerçekleştirilen Karadeniz gazının meyveleri yavaş yavaş toplanıyor. Karadeniz gazının sisteme aktarılmasının sonrasında müjdeli haber Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den geldi. Bakan Dönmez, doğal gaz faturalarında yıllık 1800 TL civarında bir indirim sağlanacağını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise daha önce yaptığı açıklamada bir yıl boyunca her ay 25 metreküp doğal gaz ücretsiz verileceğini, bir aylık faturalardan ise ücret alınmayacağını söylemişti.

Rahatlama ilk faturadan hissedilecek

Mynet’in haberine göre; Bu gelişmenin ardından doğalgaz faturaları için bir açıklama da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den geldi. Bakan Dönmez konutlara bedava doğal gaz verilmesine ilişkin, "Uygulamaya da hemen başladık. İnşallah ilk faturalarınızda bunları da hissedeceksiniz" dedi.

Karadeniz Gazı

1 aylık faturasız doğal gaz dönemi başladı

1 ay faturasız gaz dönemi 20 Nisan'da başladı. 20 Nisan'dan sonra kesilen fatura tutarı sıfır olacak. Ama 20 Nisan'dan önce mesela 19 Nisan'da fatura kesildiyse ücretsiz fatura döneminiz 19 Mayıs olacak.

Merkezi sistemlerde site yönetimi detayı

En çok merak edilense merkezi sistemlerde nasıl olacak? Bu tarz sistemlerde ilk ay fatura düzenlenmeyecek. Daha sonraki aylarda ücretsiz doğal gaz uygulamasında da site yönetimi faturayı buna göre düzenleyecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal