Doblo'nun Türkiye üretimi durmuştu: Tüm fiyatları alt üst edecek bir karar daha geldi!

Stellantıs, küresel üretim stratejisi dahilinde 2000 senesinden bu yana Bursa'da üretimi TOFAŞ tarafından yapılan Fiat Doblo'nun yeni nesil üretimlerinin İspanya'da bulunan Vigo fabrikasında yapılacağını söylemişti. Ancak Stellantıs'ın bu açıklamasının üstünden çok geçmeden tüm dengeleri bozacak yeni bir gelişme yaşandı. İşte detaylar...

19.07.2022-15:59 - (Son Güncelleme: 19.07.2022-15:59) Doblo'nun Türkiye üretimi durmuştu: Tüm fiyatları alt üst edecek bir karar daha geldi!

Stellantıs, tarafından yapılan açıklama sonrasında yeni nesil Doblo üretimleri İspanya'da yapılmaya başlandı ve üretimi tamamlanan ilk Doblo, 9 Temmuz Cumartesi tarihinde banttan indirildi. Fakat, bu gelişme öncesinde Stellantis Doblo'yla alakalı yeni bir açıklamaya daha imza attı. Grubun, Portekiz Mangualde'deki üretim tesisinin 60. yıl kutlamalarında Stellantis'in CEO isme Carlos Tavares açıklama yaparak, Citroen Berlingo ile Opel Combo'nun ardından Mangualde'de üretimi yapılacak 4. modellerini açıkladı.

Tavares açıklamasında, “Ticari araç pazarına liderlik etmeyi amaçlıyoruz ve şimdi Mangualde’nin portföyüne Fiat Doblo’nun eklenmesiyle daha fazla verimlilik elde edeceğiz, rekabet gücümüzü arttıracağız ve profesyonel müşterilerimize en iyisini sunacağız” sözlerini kullandı.

Tören sonrasında, Portekiz Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa yeni Fiat Doblo'nun direksiyonuna geçti. CEO tavares ise Cumhurbaşkanı Sousa'nın yan koltuğuna geçerek basına poz verdi. İspanya'da üretimi başlayan Doblo'nun, Portekiz üretimlerinin Ekim ayında başlayacağı bilgisi de paylaşıldı.

 fiat doblo

TOFAŞ uzatmaya gitmeyi istemişti

TOFAŞ, Stellantis'in yeni nesil Doblo ile alakalı planını duyurduğu 6 Haziran 2022'de KAP açıklaması yapmış, mevcut Fiat Doblo modeli üretimlerinin Türkiye, K. Amerika, Kanada, O. Doğu  ve Afrika için 2023'ün sonuna dek uzatılması ile alakalı çalışma ve yeni ürünler ile alakalı değerlendirmelerin sürdüğünü dile getirmişti. TOFAŞ konuya dair henüz yeni bir açıklama yapmadı. Şirket en son, Doblo'nun yerine 3 modelin geleceğine dair medyadaki haberlerin asılsız olduğunu ve yeni ürünler ile alakalı değerlendirme çalışmaların hala sürdüğünü açıkladı.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal