Dizüstü bilgisayarlarda gürültü nasıl azaltılır? Dizüstü bilgisayar gürültü azaltma yöntemleri

Dizüstü bilgisayar kullanan kişiler zaman zaman fandan gelen o gürültüden dolayı rahatsızlık duymaktadır. Çok yoğun olarak duyulan faz sesi ise gerçekten çok sinir bozucu bir hal alabilmektedir. Bu durumla karşılaşan kişilerin ne yapması gerektiği de merak ediliyor. İşte merak edilen konu hakkındaki detaylar…

17.06.2022-20:08 - (Son Güncelleme: 17.06.2022-20:08) Dizüstü bilgisayarlarda gürültü nasıl azaltılır? Dizüstü bilgisayar gürültü azaltma yöntemleri

Bilgisayarınızın fanı yüksek performans göstermesi durumunda oldukça sesli çalışabilmektedir. Bu sorun genellikle dizüstü bilgisayar kullanıcılarının temek sorunu olabiliyor. Zaman zaman da ciddi anlamda rahatsızlık veren bir durum haline dönüşmektedir. Dizüstü bilgisayarlarda gürültünün nasıl azaltılacağı ise merak edilmektedir. İşte merak edilen konu hakkındaki detaylar…

Dizüstü bilgisayarlarda gürültü nasıl azaltılır?

Fanlarınızın normal ayarından fazla bir performans göstermesi sizi rahatsız eden bir sese dönüşmektedir. Normal ayarında çalışan bir fanlarınızda bir ses sorunu yaşamazsınız ancak ayarlarında yapılan değişiklikler ses sorunları yaşamanıza neden olacaktır. BU sesten kurtulmak içinde bazı yöntemler bulunmaktadır.

Dizüstü Bilgisayar Gürültüsü Nasıl Önlenir

Bilgisayar fan sesi azaltma yöntemleri nelerdir?

Dizüstü bilgisayarınızda gürültüyü azaltmanın çok basit bir yöntemi vardır. Bilgisayarınızın stand üzerinde çalışması bu sorununuzu ortadan kaldıracaktır. Bu stand ile bilgisayarınızın kullanımını kolaylaştırırken aynı zamanda fanında az kullanılması sağlanacaktır. Bilgisayarınız ve zemin arasındaki yükseklik hava akışını sağlarken daha az ısınmasına neden olacak ve bu gürültüyü önleyecektir.

Bununla birlikte dizüstü bilgisayarlar için üretilen pedler bulunmaktadır. Bu pedi bilgisayarınızın altına yapıştırmanız ile hava akışı sağlanacak ve fan kullanımı azalacaktır. Sıcaklığı azalan fanların sesi de azalacaktır.

Dizüstü Bilgisayar Gürültü Önleme Yöntemleri

Bilgisayarınızda düzenli temizlik yapmanız gerekmektedir. Arka planda çalışan uygulamalar bilgisayarınızı yoracaktır. Bu uygulamalar fanların fazla çalışmasında dolayısıyla da sesin fazla duyulmasına neden olmaktadır. Bu yöntemleri kullanarak fan sesinizi azaltabilirsiniz.

Bu sesten kurtulmak için bir başka çözüm alternatifi ise program kullanmak olacaktır. Burada dikkat etmeniz gereken nokta bilgisayarınızın bu programı kaldırabilecek güce sahip olup olmadığıdır. Bilgisayarınızda yeterli yer olmaması dada çok yavaşlayan bir bilgisayar ve yüksek fan sesine neden olacaktır. Bu yöntem için bilgisayarınızın kapasitesine bakmanız sizin için daha yararlı olacaktır.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal