Diyarbakır'da Kurallara Uymayanlar Düğüne Gidemeyecek

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) heyeti düğün sektörü işletmecileri ile alınacak tedbirlere ilişkin ortak çalışma kararı aldı.

27.07.2021-12:02 - (Son Güncelleme: 27.07.2021-12:18) Diyarbakır'da Kurallara Uymayanlar Düğüne Gidemeyecek

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) heyeti aşı kampanyasının önemi ve alınacak tedbirleri masaya yatırırken, çıkan kararda aşı olmayanların düğünlere alınmaması gerektiği belirtildi.

DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, şehirde artan vaka sayıları ve uygulanan aşı oranının düşük olması nedeni ile Diyarbakır Düğün Sektörü İşletmecileri Derneği yönetim kurulu üyeleriyle toplantı yapıldı. Toplantının sonucunda Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) başlattığı aşı kampanyası ve alınacak tedbirlerle alakalı olarak ortak çalışma kararı alındı. Diyarbakır'da vaka sayılarının düşmesi ve aşı uygulamalarının yaygınlaştırılması amacı ile yapılan toplantıdan sonra uyulması gereken kararlar verildi. Toplantıda alınan kararlar şu ifadeler ile bildirildi:

DÜĞÜNLERE MASKESİZ GİRİLMEYECEK

"Düğün salonunda çalışan tüm personellerin aşı olacak. Düğün salonlarına maskesiz girilmeyecek ve düğün boyunca maskenin çıkarılmasına müsaade edilmeyecek. Düğün davetiyelerine düğüne maskesiz alınmayacağı yazılacak. Düğün salonunda Covid-19 tedbirlerine ilişkin bir personel görevlendirilecek ve bu personel sosyal mesafe, maske kullanımı konusunda gerekli uyarılar yapacak.

KURULLARA UYULMASI İÇİN SIK SIK ANONS YAPILACAK

Düğün süresince maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması için sık sık anons yapılacak. Düğün sahiplerinden 2 doz aşı olmayan misafirlerini düğüne davet etmemeleri sağlanacak. Düğün salonlarına gelen misafirlerin ateşi ölçülecek ve ateş ölçen personel ise tıbbi maske ve yüz koruyucu kullanacak. Ateşi 38 dereceden yüksek olanlar içeri alınmayacak. Covid-19 önlemleri kapsamında Diyarbakır Düğün Sektörü İşletmecileri Derneği tarafından örnek düğün videosu ile Diyarbakır yerel sanatçıları aşıya teşvik amaçlı şarkı besteleyip video çekecek".

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal