Diyarbakır’da İl Jandarma Komutanlığı tarafından Narko-Terör operasyonu meydana geldi. Terör örgütü PKK ile illegal bir şekilde uyuşturucu üretimi ve ticareti gerçekleştirenler hakkında yakalama kararı çıktı.
Somut delillerin gün yüzüne çıkması, operasyon bölgesi içerisinde saklanan uyuşturucu madde ile bunları gizleyenlerin bulunması, kazandıkları kazanç ile terörü finans edenlerin adalete teslim olması gerekçesiyle 45 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Buna dair Lice kırsalında ‘Eren-2 Operasyonu’nda kapsamında ‘Şehit Jandarma Er Mahsuni Yılmaz Narko-Terör-Finans Operasyonu’ gerçekleştirildi.
Hava destekli gerçekleşen operasyonda jandarma özel harekat, jandarma komando ve emniyet birimlerinden meydana gelen 50 operasyonel tim görev alıyor.
45 şüpheli şahsın gözaltına alınması için Diyarbakır, İzmir ve Adana'da belirlenen 60 adrese operasyon gerçekleştirilecek. Söz konusu olan bu adreslerde dedektör köpeklerle de arama oluyor.