Diyarbakır’a sanayi bölgesi kuruluyor: 10 bin kişiye istihdam sağlayacak

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen illerden biri olan Diyarbakır’da, sanayi bölgesi kuruluyor. İşte 10 bin kişiye iş sağlayacak projenin detayları…

24.05.2023-14:22 - (Son Güncelleme: 24.05.2023-14:30) Diyarbakır’a sanayi bölgesi kuruluyor: 10 bin kişiye istihdam sağlayacak

İş insanı Mustafa Çubuk Diyarbakır Karacadağ bölgesinde, 560 milyon liraya aldığı bin dönümlük arazide sanayi bölgesi kuruyor. Bölgeye yapılan yatırımın faaliyete girmesi ile de yaklaşık 10 bin kişiye iş imkanı saplanmış olacak. 

Diyarbakır’da büyük yatırım

İHA’da yer alan habere göre; 6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerde 11 il büyük zarar gördü. Bu illerden biri olan Diyarbakır’da ise bir yandan TOKİ çalışmaları devam ederken, Karacadağ bölgesinde bulunan atıl arazi satışa çıkarıldı. İş insanı Mustafa Çubuk ise ihaleye katılarak satışa çıkan atıl araziyi 560 milyon liraya satın aldı. Dün S.S Diyarbakır Hurdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Başkanı Mustafa Çubuk ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkilileri arasında sözleşme imzalandı.

“10 bin kişi iş sahibi olacak”

Karacadağ bölgesindeki yatırımlardan bahseden Çubuk, “Şu anda TOKİ konutlarının yapılacağı Oğlaklı köyündeki hazine arazisi için bakanlığımıza müracaat ettik. Araziyi ihale yoluyla aldık. Bugün de sözleşmesini yaptık. Burada yaklaşık 10 bin kişi iş sahibi olacak. Bu projemizde iş yerleri olacak. Benzin istasyonu, hastane, okul, geri dönüşüm tesisleri olacak. Bir şehirde bulunması gereken her şey olacak” şeklinde konuştu.

Diyarbakır deprem bölgesine sanayi kuruluyor

“Diyarbakır’da güzel bir sanayi kuruyoruz”

Alan için kurdukları ekiple beraber çalışmalara başladıklarının altını çizen Çubuk,  “Yüzyıllardır o bölgede böyle bir iş yeri kurulmamış. Şu anda bin üyemiz var. Bin üyemizle beraber oraya çok güzel bir sanayi kuruyoruz. Sanayi kooperatif başkanı olarak elimizden gelen bütün yatırımları yapıyoruz. Bütün iş adamlarına da sesleniyorum. Batıda olan herkes gelsin. Diyarbakır’ımız çok güzel. Herkes gelip burada güzel yatırımlar yapsın, insanlarımız iş sahibi olsun. Diyarbakır’ımızda çok güzel bir huzur var. Arkadaşlarımızla birlikte böyle bir yatırım yapıyoruz” diye konuştu.

“Depremden sonra böyle bir adım atılması önemli

Bölgede buna benzer yatırımlar olması gerektiğini kaydeden Çubuk, “Karacadağ bölgesinde hiçbir yatırım yapılmamıştı. 10 bin insan iş sahibi olacak. Biz gelip böyle bir öncülük yaptık. İnşallah bundan sonra da devamı gelir. Depremden sonra böyle bir adım atılması çok güzel bir şey. Bir sürü insanımız evsiz, işsiz kaldı. Böyle bir işin olması çok güzel oldu. Bu konuda devlet büyüklerimizden de destek bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal