Diyarbakır HDP İl Binasında Bulunan Ajandada Teröristlerin Bilgileri Ortaya Çıktı

Diyarbakır HDP İl binasında bulunan ajandada PKK üyesi teröristlerin irtibat numaralarının yazılı olduğu ortaya çıktı.

12.11.2020-16:10 - (Son Güncelleme: 12.11.2020-17:00) Diyarbakır HDP İl Binasında Bulunan Ajandada Teröristlerin Bilgileri Ortaya Çıktı

HDP'nin terör örgütünün siyasi kanadı olduğu Partinin Diyarbakır il binasında yapılan aramada ele geçirilen ajandayla belgelenmiş oldu.

Diyarbakır polisi, HDP İL binasında arama yapmıştı. Söz konusu aramada ele geçirlen bir ajandada birçok terör saldırısında parmağı olan örgüt üyelerinin isimleri, kod adları ve yakınlarının adları ile irtibat numaraları olduğu tespit edildi.

Partinin il binasında gizli bir bölümde yer alan, bazı HDP yöneticilerinin ''Seçilmiş delegelerimizin isimleri var.''  dediği ajandada, aralarında terörden arananlar listesinde bulunan ve imha edilenlerin de olduğu bazı PKK'lı teröristlerin bilgilerinin yer aldığı aktarıldı.

Ajandada yapılan incelemede, terörden arananlar listesinde mavi kategoride yer alan terör örgütü PKK'nın sözde "orta saha sorumlusu" ''Azat Farkin'' kod adlı Nevzat Gündüz ve yeşil kategoride bulunan 2016 yılında Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü binasına gerçekleştirilen bombalı saldırının planlayıcısı olarak aranan "Serhıldan" kod adlı terörist Hakan Kızıl ile halen aranan gri kategoride yer alan ve 2015'te Diyarbakır'da iki polisin şehit edildiği, Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürüldüğü saldırının faillerinden ''Hakkı Amed'' kod adlı Uğur Yakışır ve yakınlarının bilgilerinin yer aldığı tespit edildi.

TERÖR AJANDASINDA ŞU BİLGİLER YER ALDI:

''2015 yılında Diyarbakır'da iki polisin şehit edildiği, Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürüldüğü saldırıların faillerinden 'Bahoz Cudi' kod adlı Mahsum Gürkan, Şırnak'ın Cizre ilçesinde zırhlı polis ekibine roketatarlı saldırının faili olarak aranan 'Numan Gabar' kod adlı Ferhat Karaduman.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal