Diyarbakır Annesi: Artık Analar Ağlamasın

Diyarbakır anneleri evlat nöbetinin 566'ncı gününde istikrarlı tutumunu sürdürüyor.

21.03.2021-17:02 - (Son Güncelleme: 21.03.2021-17:02) Diyarbakır Annesi: Artık Analar Ağlamasın

Diyarbakır annelerinin PKK tarafından dağa kaçırılan evlatları için HDP İl Başkanlığı binası önünde yaptıkları oturma eylemi devam ediyor.

Evlatlarının dağa kaçırılmasından HDP'nin sorumlu olduğunu belirten Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019 tarihinde başlattığı evlat nöbeti 566'ncı gününde devam ediyor.

Ağrı'dan altı sene önce dağa kaçırılan kızı Hayal için giderek, küçük çocuğu ile evlat nöbetine devam eden anne Süheyla Demir, evladına sarılana kadar evlat nöbetine devam edeceğini dile getirdi.

"Evlatlarımızı HDP ve PKK'dan geri alalım. Evladımı bekliyorum, onun yolunu gözlüyorum. Artık dayanamıyorum. Artık analar ağlamasın." diye konuşan acılı anne Demir, kızına güvenlik kuvvetlerine teslim olması için çağrı yaptı.

Diyarbakır Annesi: Artık Analar Ağlamasın4445456

''BİZİ ARTIK GÖR VE DUY''

Süheyla Demir, "Kızım, annen aylardır burada küçük kız kardeşinle seni bekliyor. Bizi artık gör ve duy. Gel, güvenlik güçlerimize teslim ol." diye konuştu.

Diyarbakır Annesi: Artık Analar Ağlamasın65646

"40 YILDIR KÜRTLER İÇİN NE YAPTINIZ?"

Evladı Tuncay'a sarılma umuduyla evlat nöbetini sürdüren baba Şevket Bingöl de, evladına yedi senedir hasret olduğunu dile getirdi.

Evladına sarılmadan evlat nöbetini bırakmayacağını belirten Bingöl, "HDP çıkıp, 'Biz Kürt partisiyiz.' diyor. Kürtlerin kanı üzerinden rant elde ediyorsunuz. 40 yıldır Kürtler için ne yaptınız? Çocuklarımızı götürüp, dağda ölüme terk ediyorlar." dedi.

Bingöl çocuğuna seslenerek, "Oğlum Tuncay kaç, gel, Türk askerine, polisine teslim ol." dedi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal