Diyarbakır Annelerinin HDP İl Binası Önündeki Evlat Nöbeti 3'üncü Yılında

Diyarbakır’da acılı annelerin evlat nöbeti umutlu bir şekilde sürüyor. Mağdur anne babalar terör örgütü tarafından kaçırılan çocuklarını tam 3 senedir pes etmeden bekliyor.

02.09.2021-10:17 - (Son Güncelleme: 02.09.2021-15:58) Diyarbakır Annelerinin HDP İl Binası Önündeki Evlat Nöbeti 3'üncü Yılında

Diyarbakır’da evlatlarının PKK’nın elinden dönmesini bekleyen binlerce anne baba pes etmeden çocuklarının geleceği gün için tam 3 yıldır nöbet tutuyor. Terör örgütü tarafından dağa götürülen çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbetini 7/24 devam ettiren Diyarbakır anneleri, evlat nöbetinin 3. yılına girilecek olan 3 Eylül'de ‘teröre karşı yanımızda olun’ çağrısı yeniden yapıldı. Gözü gibi baktıkları çocuklarının PKK'lı teröristler tarafından dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin tarihler 3 Eylül 2013’ü gösterdiğinde başlattığı oturma eylemi 730'uncu gününe girdi.


HDP BİNASI ÖNÜNE TÜRK BAYRAĞI ASTILAR

Söz konusu eylemlerini hiç bırakmadan devam ettiren mağdur anne ve babalar, HDP İl Binası kapısına Türk bayrağı astı. Umutlu şekilde evlatlarını bekleyen annelerin adına konuşan Türkan Mutlu, gece gündüz demeden çocuklarının yollarını gözlediklerini ve vazgeçmeyeceklerine vurguda bulunarak ‘Artık Ceylan ve Ceylan gibiler dağlarda ölmesin. Tüm dünyaya sesleniyorum 3 Eylül'de Diyarbakır annelerinin yanında olun ve sesini duyun. Bu oturma eylemi 10 sene de devam etse Ceylanımı almayana kadar HDP'nin kapısından gitmem. Biz Diyarbakır anneleri olarak siyasi amaçla bu kapıda değiliz, anne olarak bu kapıdayız. Kimse bizi bu kapıda zorla oturtmuyor. İnşallah biz kazanacağız’ dedi.

‘HİÇBİR GÜÇ BİZİ YILDIRAMAZ’

Diğer yandan acılı Baba Celil Begdaş ise, gösterdikleri çabaların ardından çok fazla çocuğun dağdan inmesine vesile olduklarını dile getirerek ‘Hiçbir güç bizi yıldıramaz. Evlat acısını ancak anne ve babalar bilir. 3 Eylül'de herkesi buraya bekliyoruz’ şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal