Diyarbakır Annelerinin Evlat Nöbetine 2 Aile Daha Katıldı

Diyarbakır annelerinin, HDP İl Başkanlığı binası önünde başlattığı evlat nöbetine 2 aile daha dahil oldu.

17.03.2020-15:09 - (Son Güncelleme: 17.03.2020-15:07) Diyarbakır Annelerinin Evlat Nöbetine 2 Aile Daha Katıldı

HDP'nin Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlatılan evlat nöbetine 197 gün sonra 2 aile daha dahil oldu.

Hakkari'den 5 yıl önce 19 yaşında kandırılarak dağa kaçırılan oğlu İlhan için evlat nöbetine dahil olan anne Zeynep Akdoğan ve çobanlık yaparken Hakkari'den 15 yaşındayken kaçırılan oğlu Savaş için anne Piruze Yiğit, oturma eylemine katıldı.

Piruze Yiğit, Kürtçe yaptığı konuşmasında, oğlu Savaş'tan 11 yıldır haber alamadığını, oğluna kavuşuncaya kadar oturma eylemine devam edeceğini kaydetti.

"OĞLUM KAÇ GEL, SENİ ÇOK ÖZLEDİK"

HDP ile terör örgütü PKK arasında bir fark olmadığını ifade eden Yiğit, şu ifadeleri kullandı:

"Oğlum için geldim. HDP bizim çocuklarımızı götürdü. HDP, PKK aynıdır. Anneleri televizyonda gördüm. Onlar gibi evladımı istemeye geldim. Aile olarak perişan olduk. Oğlum kaç gel, seni çok özledik. Oğlum, gelsin devletimize teslim olsun."

"OĞLUMUN HAYALLERİ YARIM KALDI"

Oğlu İlhan için oturma eylemine dahil olan anne Zeynep Akdoğan da Kürtçe yaptığı konuşmasında, oğlunun HDP vasıtasıyla kaçırıldığını söyledi.

Oğlundan 5 yıldır haber alamadığını ifade eden Akdoğan, yaptığı açıklamaya şu şekilde devam etti:

"Oğlum İlhan gel, devletimize teslim ol. Hepimiz seni çok özledik. Oğlum için sonuna kadar oturma eylemini sürdüreceğim. Birçok çocuk geldi. Oğlumun da gelmesini istiyorum. Oğlum üniversiteye hazırlanıyordu. Oğlum öğrenciydi. Kandırıp, zorla kaçırdılar. Oğlumun hayalleri yarım kaldı. Ondan hiçbir haber alamadım. Ölü mü, sağ mı bilmiyorum. Oğlum için oturmaya devam edeceğim."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal