Diyarbakır Annelerinin Bekleyişi Sürüyor: 34. Gün

Dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önüne gelen Diyarbakır annelerinin oturma eylemi, 34 gündür sürüyor.

06.10.2019-15:30 - (Son Güncelleme: 06.10.2019-15:21) Diyarbakır Annelerinin Bekleyişi Sürüyor: 34. Gün

Çocuklarının dağa kaçırılmasından sorumlu tuttukları HDP'nin İl Başkanlığı binası önünde 3 Eylül'den bu yana oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerine destek ziyaretleri devam ediyor.

34 GÜNDÜR DEVAM EDİYORLAR

Dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önüne gelen Diyarbakır annelerinin oturma eylemi, 34 gündür sürüyor.

DERNEK ÜYELERİ ANNELERE DESTEK OLDU

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaralananları tedavi eden Dr. Sezai Çelik ile Yeşil Vadi Uluslararası Yardımlaşma Derneği üyesi bir grup, annelere destek ziyaretinde bulundu.

ANNELERİN BAŞLATTIĞI MÜCADELETE DESTEK OLMAK İÇİN GELDİLER

Çelik, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en önemli sorunu terörün mağduru annelerin başlattığı mücadeleye destek olmak amacıyla geldiklerini söyledi.

DR. SEZAİ ÇELİK ŞÖYLE KONUŞTU:

"Burada annelerin gözyaşı var. Annelerin gözündeki ışığının sönmek üzere olduğunu görüyoruz. Çünkü 10 yaşındaki çocuğumuzu da kaçırmışlar, askerimizi, polisimizi de kaçırmışlar. Bu memlekete hizmet edecek gençlerimizin beyinlerini yıkayarak, onları bu binalardan dağa götürmek üzere çalıştıkları, annelerin ifadelerinden çok net anlaşılıyor. Bu hepimizin ortak sorunu, bu ızdırabı biz de derinden paylaştık. Bu başka bir şeye benzemiyor. Bunun çözümü, cesur yüreklerin bir araya gelmesi ve milletin bu sesi duyması."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal