Diyarbakır Anneleri, Hava Şartlarına ve HDP'ye Karşı Koyuyor!

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma umuduyla HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti yağmura rağmen etkisini sürdürüyor.

29.10.2019-15:33 - (Son Güncelleme: 29.10.2019-15:24)

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma umuduyla HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti yağmura rağmen etkisini sürdürüyor.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından ötürü HDP'yi suçlu bulan Diyarbakır annelerinin, HDP il binası önünde 3 Eylül'de başlattığı oturma eylemi devam ediyor.

Üzeri brandayla kamufle edilen alanda bekleyişini devam ettiren aile bireylerinin içinde, Ağrı'dan 4 yıl önce dağa kaçırılan oğlu Mehmet için gelerek eyleme katılan baba Salih Gökçe, evlatlarına kavuşmak için eylemi devam ettireceklerini bildirdi.

HDP'lilerin "Kürtleri savunduklarını" belirttiğine vurgu yapan Gökçe, "Burada bulunan anne ve babaların feryatları göklere yükseldi. Kürtlerin çocuklarını dağa götürdünüz, sizin çocuklarınız Avrupa'da. HDP önünden çocuklarımızı almadan gitmeyeceğiz." diye konuştu.

Gökçe, bazı anne ve babaların sinir krizi geçirdiğine işaret ederek, "Yağış da olsa çocuklarımızı almadan buradan gitmeyiz. Üzerimize bir metre kar da yağsa buradan gitmeyeceğiz. Anne ve babalar geride diğer çocuklarını bırakıp buraya gelmiş. Kapımı kilitleyip, buraya geldim. Anneler bebekleriyle akşama kadar burada bekliyor. Yazık, günah. Çocuklarımızı bıraksınlar." diye anlattı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal