Diyanet'ten Son Dakika Açıklaması: Yaz Kur’an Kursları Başlıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan son dakika haberinde, Yaz Kur’an Kursları 5 Temmuz'da başlayacağı bildirildi.

15.06.2021-10:51 - (Son Güncelleme: 15.06.2021-11:22) Diyanet'ten Son Dakika Açıklaması: Yaz Kur’an Kursları Başlıyor

Son dakika! Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan Yaz Kur’an Kursları 5 Temmuz tarihinde başlayacak. Eğitimler, koronavirüs (kovid-19) önlemleri çerçevesinde, bu sene hem online hem de yüz yüze yapılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından‘2021 Yılı Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları’ açıklandı. Bu açıklamaya göre bu sene yaz Kur’an kurslarıyla ilgili alınacak önlemler ve çalışmalara ilişkin çalışma esasları 81 şehrin Müftülüklerine bildirildi.

20 AĞUSTOS'TA SONA ERECEK

Diyanet İşleri Başkanlığının her sene okulların tatile girmesi ile beraber cami ile Kur’an kurslarında açtığı ‘Yaz Kur’an Kursları’, bu sene de koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler sebebiyle yaş gruplarına göre online ya da yüz yüze eğitim halinde yapılacak.

2021 senesi yaz Kur’an kurslarında eğitim öğretim tek dönem olarak 5 Temmuz-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi değerlendirilirken başvurular, 21 Haziran-11 Temmuz 2021 tarihlerinde cami, Kur’an kursları ya da 'www.diyanet.gov.tr’ üzerinden gerçekleştirilebilecek.

HANGİ YAŞ GRUPLARI YÜZ YÜZE KUR'AN KURSU EĞİTİMİ ALABİLECEK?

Kur’an kurslarına 4-22 yaş grubu arasında olan çocuk ile gençler katılım sağlayabilecek. Bu durumda 4-9 yaş grubu çocukların velileri, bölgesinde bulunan en yakın Kur’an kursuna yüz yüze olarak ya da internet adresi üzerinden başvurabilirken bu gruba yalnızca yüz yüze eğitim sağlanacak. 10-15 yaş arası çocukların velileri de başvurularını yüz yüze ya da internet sitesinden yapabilirken eğitimleri seçimlerine göre yüz yüze ya da online yapılacak. 16-22 yaş grubundaki öğrencilerin başvuruları internet sitesi üzerinden yapılacak, eğitimleri de yalnızca online yapılacak. Aynı zamanda Kur’an kurslarına yedi yaş ve üzeri engelli çocukların da velileri başvurabilecek.

Eğitim yerleri olanaklar dahilinde öğrencilerin yaşları, cinsiyeti, Kur’an-ı Kerim okuma ile dini bilgi düzeyleri göz önünde bulundurulurken, yüz yüze eğitim yapılan yerlerde de öğrenci sayısı, koronavirüs salgınıyla mücadele çerçevesinde fiziki koşullar dikkate alınarak öğretici grupları oluşturulacak. Online eğitimlerde de öğrenci sayısı en çok 20 kişi olacak.

SALGIN REHBERİ OLUŞTURULDU

Diyanet İşleri Başkanlığı koronavirüs nedeniyle Kur’an kurslarındaki önlemlerle ilgili ‘Kovid-19 Salgın Rehberi’ oluşturdu. Bu çerçevede alınan önlemler şu şekilde:

''Öğrencilerin her gün kurslarda ateşleri ölçülecek, ateşi 38 dereceden yüksek olanlar, boğaz ağrısı, burun akıntısı, öksürük, iştahsızlık, kırgınlık, kas ağrıları, ciltte döküntü, karın ağrısı, kusma, ishal, nefes darlığı gibi belirtileri olanlar sağlık kurumuna yönlendirilecek. 18 yaş üstü olan öğrenciler bizzat kendileri, 18 yaş altı olan genç ve çocukların ise velileri tarafından 'Bilgilendirme Formu ve Taahhütname' adı altında dilekçe vermeleri gerekecek.

Dersler birleşik sınıflarla yapılmayacak. Oturma şekli, sıra düzeninde sosyal mesafe en az 1 metre olacak şekilde birer boşluk bırakarak çapraz oturma düzeni yapılarak ve maske takılarak gerçekleştirilecek. Kur’an-ı Kerim, kitap, kalem gibi eğitim malzemeleri kişiye özel olacak ve öğrenciler arası malzeme alışverişine izin verilmeyecek.

Teneffüslerde ders ortamları mutlaka havalandırılacak. Kurs binası, sınıf ve cami/mescit girişinde el antiseptiği bulundurulacak. Kurslarda bulunan sınıf, mescit, tuvalet ve abdesthaneler günde en az bir defa temizlenecek ve sık sık havalandırılacak. Ayrıca, kapı kolları, elektrik düğmeleri, masa, sandalye gibi sık dokunulan yüzeyler düzenli olarak dezenfekte edilecek ve temizliği sağlanacak."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal