Diyanet personel nakil tarihleri ne zaman? Diyanet İşleri nakil başvurusu nasıl yapılır? Diyanetten 2022 için nakil duyurusu geldi!

Diyanet İşleri Başkanlığı personel nakil tarihlerini açıkladı. Nakil ile ilgili tüm bilgiler açıklandı. Diyanet personel nakil tarihleri ne zaman başlıyor? Diyanet İşleri Başkanlığı personel nakil başvuruları nasıl yapılmaktadır? Yer değiştirme ve nakil başvuruları hakkında tüm bilgiler haberimizde yer almaktadır. İşte detaylar.

02.03.2022-20:43 - (Son Güncelleme: 02.03.2022-20:44) Diyanet personel nakil tarihleri ne zaman? Diyanet İşleri nakil başvurusu nasıl yapılır? Diyanetten 2022 için nakil duyurusu geldi!

2022 Diyanet nakil tarihleri ne zaman? Diyanet nakil başvurusu nasıl yapılır?

2022 yılına ait Diyanet nakil tarihleri belirlendi. Atamalar 1 Mart tarihinde başladı. Nakil başvuruları ise 31 Mart tarihine kadar sürecektir. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından duyurulan bilgiye göre tayin ve atama başvurusu kabul edilecek personeller şunlardır;

-İl müftü yardımcısı

-İlçe müftüsü

-Eğitim merkezi müdürü

-Dini yüksek ihtisas merkezi müdürü

-Eğitim görevlisi

-Vaiz

-Sayman

-Şube müdürü

-Başvaiz

-Uzman vaiz

-Cezaevi vaizi

-Murakıp

-Eğitim uzmanı

-Din hizmetleri uzmanı

-Şef

Buna göre uygun olan adaylar 1 Mart tarihi ile nakil başvurusunu yapabilirler.

Diyanet İşleri Başkanlığı

Diyanet nakil başvurusu nasıl yapılır?

Diyanet nakil başvurusu şu şekilde yapılmaktadır;

*https://dibbys.diyanet.gov.tr adresinden 'Personel Nakil Formu' ile DİBBYS'de yer alan 'Özgeçmişim' alanlarını doldurarak, ilçe müftülüklerinin ek olarak 'İlçe Müftüleri Faaliyet Raporu' alanı doldurmaları

*1 Haziran 2022 tarihinde azami ve asgari hizmet sürelerinin hesaplamaları

*Nakil talebinde en az 10 yer tercih bulundurmaları gerekmektedir.

*Aylıksız izinde olan personeller 31 Mart 2022 tarihinden önce dönüş işlemlerini halletmeleri gerekmektedir. Tamamlanamayan personeller başvuruda bulunamazlar. 

*31 Ağustos 2022 tarihine kadar yurt dışı görevi süresi biten personeller,diğer şartları da sağlamakla beraber yer değiştirme başvurusu yapabilirler. Yer değişikliği başvurusu onaylanan personeller eğer verilen süre içinde göreve başlamamaları halinde atamaları iptal edilecektir. 

*Kamu ve kuruluşlarında geçici süreliğinde görev alan personeller ve Başkanlığın merkez ve taşra teşkilatta geçici görev alan personeller başvuruda bulunamazlar.

*Başvurularda il ve ilçe müftülüklerince onaylandıktan sonra geçerlilik kazanacaktır. Birimlerden herhangi biri onaylanmaz ise geçerlilik sayılmayacaktır. Onaylanmayan başvurular Atama İl Başkanlığına bildirilecektir. 

*Sistemde kayıtlı olan münhal ya da münhalleşmesi kesin olan yerler tercih edilmelidir. 

*Mazareti bulunanların belgelerini okunaklı şekilde sisteme yüklemelidirler. Gerekli olan belgeleri fiziki olarak Başkanlığa göndermemelisiniz.

*Nakil taleplerinin belirleneceği tarihe kadar zaruri atama yapılabilir. 

*Vaiz ve şube müdürü adayların grubuna bakılmaksızın daha önce görev yapmadığı yerlerin tercih edilmesi

*Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde belirlenen maddelere göre adayların tercih yapması gerekmektedir.

*Yönetmelik gereğince, 1 Haziran 2022 tarihi itibariyle mazeretli olanlar ile grup ve hizmet sınıfına tabi olanların azami süresini tamamlayanların değerlendirileceği önemle bildirilir.

Önemli not

-Başvurularda Başkanlığın hususları dikkate alınacaktır. Meri mevzuata uygun olmayanların işlemleri gerçekleşmeyecektir.

-Nakil başvurusunda bulunacak olan adaylar https://dibbys.diyanet.gov.tr adresinden kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yaparak başvurularını gerçekleştireceklerdir. 

-Nakil başvurusunda bulunan personeller başvuru sürecinde görev yaptıkları il ya da ilçe mftülüklerine dilekçe vererek yer değiştirme başvurusunu iptal ettirebilirler. 

-Nakil başvuru sonuçları https://dibbys.diyanet.gov.tr adresinden açıklanacaktır. Onun haricinde hiçbir yerden yazılı cevap verilmeyecektir. 

-2022 yılında yer değiştirme ile ataması olunanların ayrılışlarını atanma tarihlerinden itibaren 30 gün içerisinde yapacaklardır. Aksi takdirde haklarında işlem başlatılacaktır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal