Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan, Wilders'ın Ramazan'ı Hedef Alan Paylaşımına Tepki

Hollandalı ırkçı siyasetçi, Ramazan ayı ile İslam dinine saldırmaya kalkıştı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Wilders'a tepkisini gösterdi.

14.04.2021-13:19 - (Son Güncelleme: 14.04.2021-13:51)

İslam düşmanlığı ile bilinen Hollandalı aşırı sağcı siyasetçi Geert Wilders, sosyal medya hesabı (twitter) üzerinden yaptığı videolu paylaşımında, Ramazan ayı ile İslam dinini hedef aldı.

Geert Wilders, hayrete düşüren paylaşımında "İslam'ı durdurun, Ramazan'ı durdurun" ifadelerini dile getirdi.

Wilders, paylaşımında "Ramazan bizim kültürümüz, tarihimiz, geleceğimiz değil. İslamlaşmayı durdurun." ifadelerini kullandı.

İslam düşmanı paylaşıma tepki veren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, barış dini İslam ile rahmet ayı Ramazan-ı Şerif'i hedef alan Hollandalı ırkçı bir siyasetçinin ifadelerinin asla kabul edilemeyeceğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı'nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"BİLİNÇLİ BİR MÜCADELEYE DAVET EDİYORUM"

"İslam düşmanlığını körükleyen, toplumsal barışı hedef alan ırkçı zihniyete karşı uluslararası toplumu bilinçli bir mücadeleye davet ediyorum. Avrupa'da yükselen İslam düşmanlığına ve bu tür sistematik provokasyonlara karşı Müslümanlar olarak aklıselim ile hareket ederek, İslam'ın hayat veren ilkelerini ve Ramazan ayının rahmetini yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz."

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan, Wilders'ın Ramazan'ı Hedef Alan Paylaşımına tepki556456

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal