Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan 'Kudüs' Açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "İslam dünyasında şahsi menfaatlerini düşünerek Kudüs'e ihanet manası taşıyan söz ve eylemlerde bulunan bazı kişi ve gruplar derhal bu hıyanetten vazgeçmelidir" sözlerine yer verdi.

29.06.2020-22:14 - (Son Güncelleme: 29.06.2020-22:10) Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan 'Kudüs' Açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Filistin Devleti Adalet Divanı'nın, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan bazı bölgeleri 'ilhak planı'na karşı düzenlediği 'İşgale Karşı Barışa Destek Buluşması'nda konuşma yaptı.

Video konferans yoluyla yapılan buluşmada Erbaş, Kudüs'ün en adaletli ve hoşgörülü yıllarını Müslümanların hakimiyetinde geçirdiğini belirtti.

Erbaş, "Kudüs, Müslümanların adil ve hoşgörülü yönetimlerinde farklı inançların birbirine saygı içerisinde varlığını devam ettirdiği örnek şehir olmuştur.

İşgalciler, tüm ahlak ve hukuk ilkelerini ihlal ederek Kudüs´ün işgalini meşrulaştırmak istemektedir. Hukuk ve insanlık dışı uygulamalarla Müslümanların kendi mabetlerinde ibadet etmelerine dahi engel olmaktadır. Dini ve kültürel mirasa zarar vermekte, şehrin Müslüman kimliğini yok etmektedir" dedi.

Tüm insanlığın işgale karşı çıkmakla ve Kudüs'ü savunmakla yükümlü olduğuna vurgu yapan Başkan Erbaş, "Kudüs topyekûn insanlığın hukuk, ahlak ve vicdan sınavıdır. Kudüs, İslam ümmetinin iman ve kardeşlik sınavıdır. Kudüs, sadece Filistinlilerin ya da Arapların değil, bütün Müslümanların ortak meselesidir. İnsaf ve vicdan sahibi Yahudiler de Kudüs'teki zulme karşı çıkmalıdır" ifadelerini kullandı.

'MÜSLÜMANLAR FİLİSTİN DAVASINI DAHA ÇOK SAHİPLENMELİ'

Başkan Erbaş, İslam dünyasına da çağrıda bulunarak, "İslam dünyasında şahsi menfaatlerini düşünerek Kudüs'e ihanet manası taşıyan söz ve eylemlerde bulunan bazı kişi ve gruplar da derhal bu hıyanetten vazgeçmelidir. Tüm dünya Müslümanları Filistin davasını daha çok sahiplenmelidir. Müslümanlar, etnik ve mezhebe dayalı kısır çekişmelerden uzaklaşarak kendi meselelerini beraberlik ruhu ve kardeşlik hukuku içinde çözmelidir" diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal