Disney Plus uygulaması ne zaman çıkacak? Disney+ uygulaması var mı?

Disney Plus yayın hayatına başlarken uygulamasının neden olmadığı soruları da araştırılıyor. Disney Plus Türkiye bugün yayın hayatına başlıyor. Türkiye’de yayın hayatına başlamasının ardından pek çok soruda merak edilmeye başladı. İşte Disney Plus Türkiye hakkında tüm merak edilenler…

14.06.2022-14:36 - (Son Güncelleme: 14.06.2022-14:36) Disney Plus uygulaması ne zaman çıkacak? Disney+ uygulaması var mı?

14 Haziran 2022’de Türkiye’de yayın hayatına başlayacağını duyuran Disney Plus bugün itibariyle erişime açıldı. Bu haberin ardından pek çok yeni platformu incelemeye başladı. Platformun uygulamasının neden olmadığı sorusu da akıllarda yer edinirken araştırmalar devam ediyor. İşte Disney Plus Türkiye hakkında tüm merak edilenler…

Disney Plus uygulaması neden yok?

ABD merkezli yeni dijital dizi film platformu Disney Plus artık Türkiye’de yayın hayatına başladı. Platformda How I Met Your Mother, The Walking Dead, The Kardashians, The Dropout, How I Met Your Father, Marvel Studios'dan Loki, Hawkeye ve WandaVision gibi adından söz ettiren yapımlar yer almaktadır.

4 farklı cihazdan izleme imkanı tanınan Disney Plus, ayrıca 10 faklı cihazdan da dizi filmleri indirme imkanı sunmaktadır. Hesaplarını yedi kişiye kadar paylaşma imkanı sunun platform bu özellik ile de dikkat çekiyor. Bu özellik ile tek hesapta 7 kullanıcı kendi profillerinde istediklerini izleme imkanı bulmaktadır.

Disney Plus

Uygulaması ne zaman çıkacak?

14 Haziran 2022 Salı yayın hayatına başlayacağını duyuran platform bugün saat 10:00'da resmi olarak yayın hayatına başladı. Disney Plus platformunun neden uygulaması olmadığı merak edilirken ilerleyen günlerde uygulaması da hizmete sunulacaktır.

Disney Plus TV'de nasıl izlenir?

Disney Plus platformunu TV’den izlemek isteyen kişiler nasıl yapabileceklerini merak etmektedir. Uygulamayı destekleyen Smart TV’ler şu şekildedir:

Android TV cihazları (Arçelik, Beko, Vestel ve daha fazla)

Hisense smart TV'ler

LG WebOS smart TV'ler

Panasonic smart TV'ler

Samsung Tizen smart TV'ler

Desteklenen Android TV modelleri

Disney Plus Uygulaması Neden Yok

Bu platform Android 5.0 ve daha yeni sürümlere sahip olan Android TV modellerini ve set üstü kutuyu desteklemektedir. Bunlar ise şu şekildedir:

Arçelik

Beko

Chromecast ve Google TV

Dynalink TV BOX

Hisense

onn. Android TV UHD Streaming Device

Sharp

Sony Bravia

NVIDIA SHIELD TV

Vestel

Xiaomi Mi Box

TV’nizden izlemek için Google Play Store'dan Disney Plus uygulamasını indirmeniz yeterli olacaktır.Fakat platform şimdilik Linux işletim sistemli Arçelik, Beko ve Vestel TV'lerde kullanılamıyor. Hisense TV modellerinde desteklenen bu platformunda VIDAA 2.5, VIDAA 4.0 veya daha yeni sürümler desteklenmektedir. TV modeliniz destekleniyor ise Disney+ uygulamasını VIDAA Home Launcher'dan kolaylıkla bulacaksınız.

Disney Plus’un desteklendiği LG TV modelleri

Platform yeni sürümleri destekleyen WebOS 3.0 ve yeni sürümlerle LG TV’lerinizden izleyebilirsiniz.

Bunun için öncelikle LG Content Store'dan Disney+ uygulamasını indirmelisiniz.

Disney Plus TV'de Nasıl İzlenir

Disney Plus’un desteklendiği Panasonic TV modelleri

My Home Screen işletim sistemi kullanan TV’ler için 4K Panasonic smart desteği yer alması gerekmektedir. Bunun için;

EZ veya EX

FZ veya FX

GZ veya GX

HZ veya HX

JZ veya JX

Ana Ekran menüsünde Disney+ uygulamasını bulmanız gerekmektedir.

Disney Plus’un desteklendiği Samsung smart TV modelleri

Tizen işletim sistemine sahip Samsung cihazlarda ise platformu kullanabilirsiniz. Bunun için uygulamayı Samsung Uygulama Mağazası'ndan edinmeniz gereklidir. Samsung TV’ler Orsay işletim sistemini de desteklemektedir. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal