Disney Plus ne kadar internet harcar? 2022 Disney Plus veri kullanımı

Türkiye’nin çiçeği burnunda yayın platformu Disney Plus’ın ne kadar internet harcadığı abonelerin gündemini meşgul ediyor. Peki Disney Plus ne kadar internet harcar? İşte 2022 Disney Plus veri kullanımı...

21.06.2022-16:34 - (Son Güncelleme: 21.06.2022-16:34) Disney Plus ne kadar internet harcar? 2022 Disney Plus veri kullanımı

Dünyanın en çok aboneye sahip dijital yayın platformlarından birisi olan Disney Plus, 14 Haziran 2022 Salı günü Türkiye’deki yayın hayatına resmen başladı. Dizi, film, belgesel ve daha nice iddialı yapımı platformunda yayınlamaya başlayan Disney Plus’ın ünü ülke genelinde oldukça kısa bir süre içerisinde arttı. Disney Plus abonesi olanlar veya abonesi olmaya hazırlananlar Disney Plus’ta içerik izleyen bir kişinin ortalama ne kadar internet harcadığını öğrenmek için arama motorları üzerinden hummalı bir araştırmaya girişti. Peki Disney Plus ne kadar internet harcar?

Disney Plus ne kadar internet harcar?

Oldukça geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan Disney Plus’ta sayısız dizi, film ve belgesel izleyenleri karşılamaktadır. Türkiye’nin çiçeği burnunda yayın platformu Disney Plus’ın ne kadar internet harcadığı abonelerin gündemini meşgul ediyor. Disney Plus’ta izlenen bir içeriğin ne kadar veri harcadığı o içeriğin izlendiği kaliteye ve zamanına göre değişmektedir. Örneğin 360p görüntü kalitesinde izlenen ve 20 dk olan bir dizi bölümü, 720p görüntü kalitesiyle izlenen ve 2 saatlik bir filme göre daha az veri kullanmaktadır.

Disney Plus veri kullanımı

Disney Plus’ta içerikler kalitelerine göre değişecek şekilde veri kullanmaktadır. İşte 2022 Disney Plus veri kullanımı:

- Düşük kalite içerik: 1 saatte yaklaşık 0.3 GB (300 MB)

- Standart kalite içerik: 1 saatte yaklaşık 0.7 GB (700 MB)

- Yüksek kalite içerik: 1 saatte yaklaşık 1 GB

- 4K kalite içerik: 1 saatte yaklaşık 7 GB

Disney Plus’ta içerik izlemek için harcanması gereken veri miktarı yukarıdaki gibidir. İnternetsiz olarak Disney Plus’tan bir içerik izlemek isteyenlerin yapması gereken işlem ise izleyecekleri dizi, film veya belgeseli indirmektir. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal