Disney Channel neden açılmıyor, ücretli mi oldu? Disney kanalı ne zaman açılacak?

Ülkemizde en çok izlenen çocuk kanallarında olan Disney Channel, hem küçük hem de büyüklerin izleyebileceği içerikler sunmaktadır. Kanalda yer alan içeriklerin sakıncalı olduğu düşüncesi ile kanalın kapatılacağı söylemleri gündeme bomba gibi düştü. Peki, Disney Channel kapandı mı? Disney Channel neden açılmıyor? Disney Channel kapanıyor mu? Disney Channel neden kapanıyor? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

16.04.2022-14:30 - (Son Güncelleme: 16.04.2022-14:30) Disney Channel neden açılmıyor, ücretli mi oldu? Disney kanalı ne zaman açılacak?

Disney Channel kapanmasının ardından birçok kişi nedenini araştırmaya başladı. Çocuk kanalı olarak karşımıza çıkan Disney Channel kanalı sadece çocuklar için değil yetişkinler içinde farklı içerikler sunmaktaydı. Yayınladığı içeriklerin küçüklere uygun olmadığı hatta yetişkinlerinde izlemesi doğru olmayan içerikler sunduğu gerekçesi ile kanal kapatılma kararı alındı. Son yıllarda oldukça tartışma konusu olan kanalın geniş bir izleyici kitlesi mevcuttur. Kanalın kapanacağı duyan birçok kişi duruma tepki göstermektedir. . Peki, Disney Channel kapandı mı? Disney Channel neden açılmıyor? Disney Channel kapanıyor mu? Disney Channel neden kapanıyor? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları haberimizde…

Disney Channel kapandı mı? Disney Channel neden açılmıyor?

Disney Channel yayınladığı içerikler açısından izleyiciler tarafından beğenilse de kanalda çocuklara ve yetişkinlere uygun içeriklerin yer almadığı düşünülmektedir. Kanal 1 Nisan 2022 Cuma gününden itibaren kanalda görüntü yer almamaktadır sadece sesli bir yayın olarak sunulmaktadır. Kanalın yakında zaman içerisinde tamamen kapanması bekleniyor.

Disney Channel Kapanıyor Mu

Disney Channel neden kapanıyor?

Disney Channel kanalı ile ilgili kapatılma kararı alındığı belirtildi. Türkiye’de 24 saat yayın yapan bir televizyon kanalı olan Disney Channel uygun içerikler sunmadığı için kapatılma kararı alındı. Küçük büyük herkesin izleyebileceği içerikler sunan kanalda çizgi film, film, gençlik dizisi gibi içerikler yer alırken bu içeriklerin tartışma yaratması kanalın kapanma kararı alınmasına neden oldu.

Disney Channel kapanıyor mu neden?

Disney Channel kanalı Türkiye’de yayın hayatına ilk başladığında 7 yaş gurubu için içerikler üretmekteydi. Ancak zaman ilerledikçe kanalda içeriklerini değiştirdi. İçeriklerin büyük yaş grubuna da hitap etmesiyle kanalda izleyici yaş ortalaması da yükseldi. Walt Disney şirketine ait olan Disney Channel oldukça fazla bir izleyici kitlesine sahiptir. Türkiye'de ilk olarak Disney Televizyon Yayıncılık A.Ş. olarak 21 Aralık 2011 tarihinde test yayınına başlandı. Disney Channel 12 Ocak 2012 tarihinde ise Türksat 2A üzerinden ücretsiz yayın hayatına başladı. Aslında ücretli olarak sunulan kanal İspanya'dan sonra ücretsiz olarak sunulan ikinci ülke olarak yayınlarına başladı. Türkiye kanalının açılmasıyla birlikte Türksat 4A başta olmak üzere, D-Smart, Digiturk, Kablo TV, Tivibu, Turkcell TV+ ve Vodafone TV platformları üzerinden izlenebiliyordu.

Disney Channel 21 Mart 2022 tarihinde Instagram hesabı üzerinden yaptığı açıklamada kanalın kapanma kararı aldığını açıkladı. Yapılan açıklama izleyicileri üzerken bu kez de izleyenleri sevindirecek bir haber verdi. Disney Channel Türkiye kanalı kapanırken bunun yerine Disney Channel Plus olarak aynı görevi yapacak olan bir kanal izleyicilere sunulmaktadır. Yani aslında Disney Channel kanalı kapanmıyor yayın hayatına Disney Channel Plus olarak devam edecektir.

Disney Channel Neden KapanıyorDisney Plus kanalı ücretli mi?

14 Haziran 2022 tarihinde yayın hayatına başlayacak olan kanal izleyicileri sevindirdi. Ancak kanal bir internet platformu olarak yer alacak ve ücretli bir platform olarak kullanıcılara sunulacaktır. Aylık 34,99 TL ödeyerek tüm içeriklerden yararlanabileceksiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal