Dışişlerinden Ermenistan'a Cevap: Aklını Başına Topla

Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan'ın Azerbaycan sınırındaki eylemlerine tepki gösterdi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 'Ermenistan makamlarının akıllarını başlarına almaları ve Güney Kafkasya’da sorunların değil, çözümlerin parçası olmayı bir an önce öğrenmeleri lazımdır.' denildi.

16.07.2020-09:02 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-09:12) Dışişlerinden Ermenistan'a Cevap: Aklını Başına Topla

Ermenistan'ın Azerbaycan sınırındaki eylemlerine Dışişleri Bakanlığı tarafından bir tepki daha gösterildi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Ermenistan'ın Azerbaycan'daki eylemlerini örtmek için Türkiye'yi hedef aldığı ve karalama gayretinde bulunduğu belirtildi.

Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarındaki gayri meşru işgaline vurgu yapılan açıklamada, 'Azerbaycan topraklarında yıllardır gayri meşru bir işgal sürdüren Ermenistan’ın bu ikiyüzlü tavrı, Güney Kafkasya’da kalıcı barış ve istikrarın tesisinin önündeki asıl engelin kim olduğunu da açık ve net olarak gözler önüne sermektedir. Bağlamından kopuk bu tarz ithamlar ve iftiralarla dış siyaset yapmak ne bölgeye ne Ermenistan’a yarar getirir.

Bu yaklaşım, kimliğini tek taraflı bir tarih anlayışından sadece husumet çıkararak oluşturan ve uluslararası hukuka aykırı saldırganlığını meşru göstermeye çalışan bir zihniyetin tezahürüdür. Saldırgan milliyetçiliği körükleyen bu sakat tutum üzücüdür, ancak şaşırtıcı değildir.
Ermenistan makamlarının akıllarını başlarına almaları ve Güney Kafkasya’da sorunların değil, çözümlerin parçası olmayı bir an önce öğrenmeleri lazımdır.' denildi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU DA TEPKİ GÖSTERDİ

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Ermenistan'ın Azerbaycan'a yaptığı saldırıyı kınadı ve 'Aklını başına topla' dedi. Türkiye'nin tüm gücüyle Azerbaycan'ın yanında olduğunu da ekledi.

NE OLDU?

Ermenistan, Azerbaycan sınırına saldırıda bulunmuş ve Azerbaycan ordusundan biri tümgeneral olmak üzere 7 asker şehit olmuştu. 

Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı Kerim Veliyev yaptığı açıklamada, karşı saldırı yapıldığı ve Ermenistan ordusunda yaklaşık 100 askerin öldürüldüğünü söyledi. Azerbaycan tarafında da kayıplar olduğu bildirildi. Azeri halkı Ermenistan'ın saldırılarını protesto etmek için sokaklara döküldü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal