Dışışleri Sözcüsü Hami Aksoy'dan Haklı Çıkış

Fransa'nın ev sahipliğinde Korsika adasında gerçekleşen MED7 Zirvesi'ne ilişkin açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hami Aksoy yöneltilen sorulara yazılı açıklama ile cevap verdi.

11.09.2020-15:34 - (Son Güncelleme: 11.09.2020-15:34) Dışışleri Sözcüsü Hami Aksoy'dan Haklı Çıkış

Fransa'nın katılımıyla gerçekleşen MED7 Zirvesi'ne ilişkin açıklamalarda bulunan Dışişleri Sözcüsü Hami Aksoy, Fransa, İtalya, İspanya, Malta, Portekiz, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin katılımıyla 10 Eylül 2020 tarihinde Med7 Zirsine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Açıklamaya ilişkin, "Ortak bildiride yer alan Doğu Akdeniz ve Kıbrıs meselesine ilişkin ifadeler, geçen sene olduğu gibi taraflı, gerçeklerden kopuk ve hukuki dayanaktan yoksundur." ifadelerini kullanan Aksoy toplantıyı amacından uzak hukuki düzene ve aykırı ve gerçekle ilişiği olmayan bir amaçla toplandığını dile getirdi. 

YUNANİSTAN'A ''ARTIK YAVAŞLA'' ÇAĞRISI 

Akdeniz'deki gerilimin artmasına yönelik yavaşlaması çağrısında bulunan Aksoty, "Gerginliğin azaltılması için Yunanistan'ın Oruç Reis araştırma gemimizin etrafındaki askeri gemilerini çekmesi, NATO'nun ayrıştırma inisiyatifine destek vermesi, Meis dahil Doğu Ege adalarını silahlandırmaktan vazgeçmesi ve Batı Trakya Türk Azınlığına yönelik son dönemde artan baskılarına son vermesi elzemdir." ifadelerinde bulundu. 

 

Aksoy ifadelerine şu şekilde devam etti, "dayanışmanın haklı olduğunda, haklıyla yapıldığını, haksızla dayanışma olamayacağını". 

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in yayınladığı bildiride "Türkiye'nin diyalog yolunda ilerlememesi ve tek taraflı faaliyetlerine son vermemesi halinde, AB ek kısıtlayıcı tedbirlerin bir listesini hazırlamaya hazır ve bunlar 24-25 Eylül’de düzenlenecek AB Liderler Zirvesi'nde gündeme gelebilir." ifadeleri yer almıştı. 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal