Dışişleri Boko Haram'ın Terör Saldırısını Kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Nijerya'nın Borno Eyaleti’nin Gudumbali'de, Boko Haram terör örgütü aracılığıyla düzenlenen terör faaliyetini şiddetle kınadı.

15.03.2021-10:45 - (Son Güncelleme: 15.03.2021-10:45) Dışişleri Boko Haram'ın Terör Saldırısını Kınadı

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Nijerya'da 12 Mart 2021'de bir askeri konvoya ilişkin düzenlenen terör saldırısında 19 askerin yaşamını yitirdiğini ve 13 şahsın yaralandığının derin üzüntüyle öğrenildiği ifade edildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Bu menfur terör eylemini şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlerin aileleri ile dost ve kardeş Nijerya halkı ve hükümetine içten taziyelerimizi sunuyor, yaralılara acil şifa diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

BOKO HARAM TERÖR ÖRGÜTÜ

Nijerya'da 2000'li senelerin başından bu yana faaliyet gösteren Boko Haram'ın, 2009 yılından bu yana gerçekleştirdiği kitlesel terör fiillerinde 20 binin üzerinde kişi yaşamını yitirdi.

Terör örgütü, 2015 yılından bu yana ülkenin hudut komşuları Kamerun, Çad ile Nijer'de de saldırılar düzenledi. Örgütün, Çad Gölü Havzası'nda gerçekleştirdiği saldırılarında en az iki bin kişi yaşamını yitirdi.

Ülkede, terör saldırıları ile çatışmalar sebebiyle yüz binlerce insan göç etmeye mecbur kalıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal