Dışişleri Bakanlığı’ndan Somali'de Gerçekleşen Terör Saldırısına Kınama Geldi

Dışişleri Bakanlığı Somali'nin başkenti Mogadişu'da Ulusal Ordu’ya karşı gerçekleşen saldırıyı kınadı. Saldırıda 11 asker adayını yaşamını yitirdi.

15.06.2021-17:59 - (Son Güncelleme: 15.06.2021-18:04) Dışişleri Bakanlığı’ndan Somali'de Gerçekleşen Terör Saldırısına Kınama Geldi

Türkiye’den Somali'nin başkenti Mogadişu'da Somali Ulusal Ordusu'na karşı gerçekleşen ve 11 asker adayının yaşamını yitirdiği terör saldırısına kınama geldi. Dışişleri Bakanlığı söz konusu saldırı için yazılı açıklama yayınladı. 

‘MENFUR TERÖR SALDIRISINI ŞİDDETLE KINIYORUZ’ 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada yaşanan saldırı şiddetle kınanarak ‘Bugün Mogadişu’da Somali Ulusal Ordusu birliklerini hedef alan ve ilk belirlemelere göre 11 asker adayının hayatını kaybettiği menfur terör saldırısını şiddetle kınıyoruz’ denildi. Türkiye'nin, dost ve kardeş Somali hükümeti ile halkına içten taziyelerini aktardığı bildirilen açıklamada, yaşanan alçakça saldırıda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dilendiği de bildirildi. 

SOMALİ HÜKÜMETİ VE HALKININ YANINDA OLACAĞIZ 

Bakanlık tarafından gelen açıklamada, Türkiye'nin, terörle verdiği mücadelesinde Somali hükümeti ve halkının yanında olmaya kararlılıkla devam edeceğine dikkat çekildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal