Dışişleri Bakanlığı'ndan Irak'taki Roket Saldırısına Kınama!

Dışişleri Bakanlığı'nca Irak'ta gerçekleştirilen roket saldırısıyla ilgili yapılan açıklamada, "Erbil'de gerçekleştirilen ve sivil yerleşim birimlerini hedef alan roket saldırılarını şiddetle kınıyoruz" denildi.

16.02.2021-14:02 - (Son Güncelleme: 16.02.2021-14:02) Dışişleri Bakanlığı'ndan Irak'taki Roket Saldırısına Kınama!

Irak’ın Erbil şehrinde ABD askeri üssünün de yer aldığı havalimanına füzeli saldırı gerçekleştirmesi Dışişleri Bakanlığı'nca şiddetle kınandı.

Bakanlıkça yazılı açıklamada, "Erbil'de gerçekleştirilen ve sivil yerleşim birimlerini hedef alan roket saldırılarını şiddetle kınıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Erbil halkına, IKBY’ye, Irak Hükümetine ve bizim de yer aldığımız DEAŞ’a Karşı Uluslararası Koalisyon mensuplarına taziye ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Irak makamlarının, bu menfur saldırıların arkasında bulunanları süratle tespit ederek adalet önünde hesap vermelerini sağlayacağına inanıyoruz.

Bu saldırılar, Irak’ın barışı, istikrarı ve egemenliği için ülke topraklarında hiçbir terör örgütüne var olma imkanı tanınmaması ve ulusal kurumların kapsayıcı bir şekilde güçlendirilmesi gereğini bir kez daha ortaya koymuştur."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal